Έργα γεωλογικού - γεωτεχνικού ενδιαφέροντος με μειωμένο κόστος


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Συνεργασία με τη Διευθύντρια Περιφερειακής Μονάδας Κρήτης του ΙΓΜΕ κα Παπανικολάου Κασσιανή και τη Γεωλόγο – Στελεχός ΙΓΜΕ κα Σαϊα Παυλίδου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης στο πλαίσιο της οποίας τον ενημέρωσαν για τις δυνατότητες του Ινστιτούτου να εκπονήσει επιστημονικά έγκυρες μελέτες και να κατασκευάσει έργα γεωλογικού – γεωτεχνικού ενδιαφέροντος με μειωμένο κόστος.

Τα Στελέχη του Ι.Γ.Μ.Ε. παρουσίασαν τους τομείς δράσης της Περιφερειακής Μονάδας του Ινστιτούτου σε επίπεδο Κρήτης μεταξύ των οποίων είναι η συντήρηση ενός βασικού Δικτύου Παρακολούθησης των Υπόγειων Νερών της χώρας, η εκπόνηση υδρογεωλογικών ερευνών και μελετών, οι υδρογεωτρήσεις, γεωτρήσεις νερού για δασοπυρόσβεση, ποιοτικούς και χημικούς ελέγχους αρδευτικών και υδρευτικών πόρων κ.α αξιόλογη εξάλλου είναι η συμβολή του και στον πολεοδομικό σχεδιασμό καθώς και στην μελέτη-κατασκευή μεγάλων τεχνικών έργων, την εκπόνηση μικροζωνικών μελετών καθώς και στη δημιουργία γεωτεχνικών χαρτών. Ο Δήμαρχος εξέφρασε το ενδιαφέρον και την ικανοποίησή του για την πολυσχιδή δράση του ΙΓΜΕ τονίζοντας πως και μόνο το γεγονός ότι είναι η μοναδική Περιφερειακή Διεύθυνση σε όλο το νησί και έχει την έδρα της στο Ρέθυμνο αρκεί για να στηρίξουν όλοι οι φορείς το, ομολογουμένως, σημαντικό έργο που προσφέρει ειδικά στον τομέα των Μελετών εν όψει μάλιστα και του 4ου ΚΠΣ. Επιπλέον, ο Δήμαρχος  διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του ΙΓΜΕ ότι είναι στη διάθεσή τους για συνεργασία και για ενίσχυση του έργου τους που πράγματι αποφέρει οφέλη σε όλη την Κρήτη.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: