Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνου στην Τελετή Λήξης του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι

Είμαστε όλοι εδώ. 

Οι Ρεθεμνιώτες και οι επισκέπτες μας.  

Απόψε η συντροφιά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη και ομορφότερη: Έχουμε μαζί μας τους Κρήτες αδελφούς μας από την Αμερική που επισκέφθηκαν τη γενέτειρά τους και βρίσκονται στο Ρέθυμνο με αφορμή την διεξαγωγή του 41ου Συνεδρίου τους. Τους καλωσορίζουμε στη Νέα Πλατεία της Παλιάς μας Πόλης. Τους υποδεχόμαστε με χαρά και συγκίνηση στη φιλόξενη τούτη γωνιά του Ιστορικού Κέντρου που την έχουμε συνδέσει με τις μεγάλες στιγμές του Ρεθύμνου.

 

Συναντιόμαστε λοιπόν, απόψε ξανά  για αποχαιρετήσουμε, πλουσιότεροι σε εμπειρίες, ότι καλωσορίσαμε 10 ημέρες πριν πάλι σε τούτη την Πλατεία: το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου. Το θεσμό που τόσα χρόνια μας προσφέρει ποιοτικού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τα 2 τελευταία χρόνια που ανανεώθηκε, εμπλουτίστηκε και απέκτησε τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα: αυτή του μοναδικού στην Ελλάδα Αναγεννησιακού Φεστιβάλ που ξεπερνά τα όρια της μικρής μας επαρχιακής πόλης αλλά και τα σύνορα της χώρας μας για να κατακτήσει επάξια τη δική του θέση πλάι σε παρόμοιες  διοργανώσεις άλλων πόλεων .

Φέτος ευτυχήσαμε να φιλοξενήσουμε καλλιτέχνες παγκοσμίου κύρους που μας ταξίδεψαν με τη φωνή τους και τους ήχους από τα μουσικά τους όργανα σε μονοπάτια Πολιτισμού που μόνον η υψηλή Τέχνη μπορεί να μας οδηγήσει.

Καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας που επιλέγουν αυστηρά τον τόπο που θα εμφανιστούν και οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ρεθύμνου χωρίς ενδοιασμό επιβεβαιώνοντας την αξία του θεσμού και την απήχησή του στην Ευρώπη.

Είμαστε περήφανοι γιατί νοιώθουμε πως μαζί σας, με όλους εσάς που είστε απόψε εδώ, με όλους εσάς που προσφέρετε το χρόνο σας, τις ιδέες σας ή την απλή παρουσία σας, κατακτάμε μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο τη θέση που δικαιούται και αξίζει το Ρέθυμνο. Τη θέση που η Παράδοση και ο Πολιτισμός του επιβάλλουν να έχει. Αυτή της πόλης των καλλιεργημένων ανθρώπων με τα ευγενή αισθήματα και τους πολιτισμένους τρόπους.

  • Σας ευχαριστώ για τη θερμή συμμετοχή σας.
  • Σας ευχαριστώ για τη συγκινητική υποστήριξη σας στο θεσμό του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ που απόψε γιορτάζει ακόμη μια επιτυχημένη διοργάνωση.
  • Ευχαριστώ τους Ομογενείς Κρήτες της Αμερικής που είναι απόψε μαζί μας,
  • Την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ που ανταποκρίθηκε με γνώση και σκληρή δουλειά στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης ,
  • Την υπεύθυνη σχεδιασμού και οργάνωσης του Φεστιβάλ που με την εξειδικευμένη γνώση και τις ικανότητές της εξασφάλισε τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών και σπουδαίων  καλλιτεχνικών σχημάτων στο Φεστιβάλ.
  •  
  • Ευχαριστώ τους εθελοντές μας, που είναι πλέον τόσο πολλοί και τόσο ικανοί, τόσο εφευρετικοί και τόσο δραστήριοι  που τα λόγια χάνουν τη βαρύτητα τους μπρος στην προσφορά τους.   
  • Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας γιατί δίχως τη δική τους οικονομική συμβολή δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στο κόστος της διοργάνωσης.

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω ξεχωριστά έναν υπέροχο Έλληνα, μια προσωπικότητα που ακτινοβολεί γνώση, που εκπέμπει αξιοπρέπεια, που προκαλεί συγκίνηση με αυτή τη μοναδική φωνή που διαθέτει.

Είναι ο Αλέξης Κωστάλας. Ο Ρεθύμνιος, από τη μητέρα του, φίλος μας , ο άνθρωπος που με την ευγενική, πολυσχιδή και πνευματικά πλούσια προσωπικότητά του, ανέδειξε με την ενεργή παρουσία και συμμετοχή του το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου 

 Ο κ. Κωστάλας ήταν μαζί μας κάθε βράδυ. Με τη βαθιά γνώση του στη μουσική προλόγιζε με το δικό του, μοναδικά υπέροχο τρόπο κάθε εκδήλωση. Καλωσόριζε και παρουσίαζε με τη γνωστή αναμφισβήτητη καλλιτεχνική του κατάρτιση κάθε μουσικό, κάθε καλλιτέχνη, ενημερώνοντας το κοινό για όσα θα παρακολουθούσε. 

Ο κ. Κωστάλας είναι ο ίδιος ένας θεσμός για τη χώρα μας. Είναι σύμβολο αναφοράς ποιοτικού ελληνικού πολιτισμού. Ένας προικισμένος με εξαιρετικά χαρίσματα άνθρωπος, ιδιαίτερα και ενδεικτικά μιας ολοκληρωμένης πνευματικής προσωπικότητας που συμπληρώνει άρτια μια εξίσου σπάνια αισθητικά παρουσία.

Η παγκοσμίως γνώριμη, ζεστή και πολύχρωμη φωνή του Αλέξη Κωστάλα, αλλά και η ευγενική παρουσία του, ανέδειξε με εξαίσιο τρόπο και τεχνική την ιδιαιτερότητα κάθε μουσικής βραδιάς του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ.

Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια του και του καταθέτουμε την εκτίμηση και τη φιλία μας απόψε, στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ μας με μια μικρή αναμνηστική υπόμνηση για να του θυμίζει πως στο Ρέθυμνο θα συναντά μόνο φίλους .

Ξέρουμε πως τον αιφνιδιάζουμε αφού ο ίδιος δεν γνωρίζει γι’ αυτή την πρωτοβουλία μας όμως, νομίζω θα ήταν σοβαρή παραλειψή μας να μην του καταθέσουμε την εκτίμησή μας με τρόπο που ταιριάζει και σε κείνον και στην παράδοση της πόλης μας. 

Παρακαλώ τον κ. Κωστάλα να έρθει κοντά μας.

………………………………………………………………..

Σας ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι του χρόνου να ανεβάσουμε το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ του Ρεθύμνου ακόμη πιο ψηλά.

Να είστε όλοι καλά.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: