Πράσινο, ώρα ... νυχτερινή !


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στην «κρητική επιθεώρηση» της 29 Ιουλίου δημοσιεύθηκε ένα σημαντικό άρθρο-ρεπορτάζ, αναφερόμενο στα χάλια και την εγκατάλειψη ,και ,του δημοτικού μας κήπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά ,κατά την διάρκεια της παρούσης δημοτικής περιόδου ,που ο τοπικός τύπος θίγει την εγκατάλειψη του δημοτικού κήπου και της εκεί παιδικής χαράς.

Να συμπληρώσουμε τις παρεμβάσεις του τοπικού τύπου ,υπενθυμίζοντας την προ διετίας περίπου «μεγαλόπνοη» πρόταση και πρόθεση της δημοτικής αρχής να γκρεμίσει «τα τείχη» του δημοτικού κήπου, αποδείχνοντας την ευκολία της έναντι της κατεδάφισης ,και την δυσκολία της έναντι της οικοδόμησης.

Το πράσινο σε μια πόλη είναι πολιτισμός ,είναι ποιότητα ζωής, είναι επένδυση ,είναι ζωή!

Τούτη η δημοτική αρχή, είναι συνεπής «οπαδός» της θεωρίας της πεπατημένης, είναι «καλός μαθητής» των διδαχών της «σχολής» των πολλών και ανέξοδων λόγων που δεν χρειάζονται και πράξεις, και είναι καθημερινός υλοποιητής της γνωστής γερμανοπροέλευστης θεωρίας του «πές ,πές ,κάτι μένει!».

Ετσι , ασκεί μια «γνωστή» δημοτική πολιτική , εκείνη των πολλών δελτίων τύπου , των πολλών δηλώσεων ,από πολλούς , των ευάριθμων συνεντεύξεων ,των συχνών «διαρροών» προς τα τοπικά ΜΜΕ κλπ ,ευελπιστώντας , (όχι άστοχα!), να διαμορφώσει στον πολίτη μια εικόνα οργασμού δράσεων, αντιμετώπισης και λύσης των πάντων, επιμένοντας και επιδιώκοντας παντοιοτρόπως, να τον κρατεί σε αυτές τις ,τεχνητές, συνθήκες «θερμοκρασίας και πίεσης»,για ευνόητους πολιτικούς λόγους.

Αλλωστε ,μην το ξεχνούμε αυτό, η δημοτική αρχή έχει τις οικονομικές δυνατότητες να μπορεί να διαθέτει τους επικοινωνιολογικούς συμβούλους της, οι οποίοι όλα αυτά «τα παίζουν …κομπολόι»!

Ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο ,της μειοψηφίας στον δήμο, και νομίζοντας [ ! ] ότι στην Ρεθυμνιολάνδη ισχύει η ελληνική νομοθεσία, υποβάλλαμε έγγραφη ερώτηση στην δημοτική αρχή να μας ενημερώσει ποιόν σχεδιασμό έχει ,( αν είχε!) για το πράσινο. [ βλέπε κατάθεση της γραπτής ερώτησης μας αριθ πρωτ 18142 / 31-10-07]!

Ακόμη υποβάλαμε γραπτές προτάσεις για τον δημοτικό κήπο ,με έγγραφο μας με αριθ πρωτ 4979 /19-3-07 , χωρίς ποτέ να πάρουμε απόκριση, ούτε και σ αυτό το έγγραφο μας!

Ο Νόμος ορίζει ρητή προθεσμία απάντησης ενός μηνός!

Εχουν περάσει 22 μήνες [ ! ], και η απάντηση δεν ήρθε ποτέ!

Ξεχειλίζει το δημοτικό Μέγαρο της λεωφόρου Κουντουριώτη από πολύλογη δημοτική δημοκρατία ,και έχει απόλυτη «ανομβρία» από σεβασμό της τήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας!

Εξ ίσου και ισοβαρώς, ξεχειλίζει από «λόγια» και δηλώσεις, και έχει ανομβρία από υλοποιήσεις και ουσία!

Να σημειώσουμε ,ότι η υπάρχουσα πλούσια εμπειρία και ιδεογνωσία, προσφέρει πλείστες δυνατότητες για κυριολεκτικό «πνίξιμο» της πόλης στο πράσινο!

Η δημοτική αρχή της «νέας Αντίληψης» ( σε παληά …συσκευασία και λειτουργική ,όπως έχω αρθρογραφήσει!), καίτοι «πράσινης» πολιτικής προέλευσης, αδιαφόρησε πλήρως για το πράσινο της πόλης.

Η υπηρεσία πρασίνου υπάρχει ,αλλά την απασχολούν και την υποχρεώνουν να αναλίσκεται και να «κατατρίβεται» φυτεύοντας ,ελάχιστης διάρκειας ζωής, λουλουδάκια σε παρτέρια .

Ο δημοτικός κήπος είναι η μοναδική όαση της πόλης, όπου καταφεύγουν πολλοί συ μπολίτες ,και ιδιαίτερα ηλικιωμένοι και γονείς με μικρά παιδιά.

Θάπρεπε να αποτελεί μια πρώτη προτεραιότητα για κάθε δημοτική αρχή!

Δυστυχώς καταγράφεται μόνο αδιαφορία ,επικαλυμμένη με μπόλικες δηλώσεις και σχεδιασμούς «του αέρα»!

Δεν υπάρχει πρόγραμμα πρασίνου, δεν υπάρχουν σχεδιασμοί ,δεν υπάρχουν προοπτικές ,δεν υπάρχει όραμα ούτε φαντασία.

Αντιθέτως υπάρχουν πολλές ιδέες [ έστω εξ αντιγραφής!], υπάρχουν πολλές εμπειρίες , υπάρχουν άπειρες προτάσεις ,όμως ,δυστυχώς, όλα αυτά δεν «φυτρώνουν» ,δεν φύονται, στην Νεοαντιληψιολάνδη!

Επειδή έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα σε παιδικές χαρές, έχει θεσμοθετηθεί η υποχρέωση των δήμων για ασφαλείς και εποπτευόμενες εγκαταστάσεις παιδικών χαρών.

Αλλωστε αυτή η ευθύνη είναι αυτονόητη !

Υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ,από συμπολίτες που καταγγέλλουν επικίνδυνα στοιχεία και επικίνδυνες παιδικές χαρές ,( πέραν της παιδικής χαράς του δημοτικού κήπου!), στην περιοχή ευθύνης του δήμου μας.

Καλά θα κάνει λοιπόν ,να συνειδητοποιήσει η «νέα αντίληψη»’ ,ότι υπάρχουν ευθύνες και αν το «Θηρίο», ( ο Νόμος!), ξυπνήσει κάποιοι μπορεί να εισπράξουν μπελάδες!

Εχουμε πει πολλές φορές ,και έχουμε καταγγείλει την δημοτική αρχή, για την ανυπαρξία οραμάτων ,προγράμματος και σχεδιασμών!

Δυστυχώς ,η «σκληρή» και αφτειασίδωτη πραγματικότητα, η ανεπεξέργαστη αλήθεια, μας δικαιώνουν συνεχώς!

Οσες ευωχειακές δηλώσεις και αν κάνουν , όσοι ευχαριστημένοι «στρατιώτες» και αν επιστρατευθούν για να ζητωκραυγάσουν τις «επιτυχίες» της νέας αντίληψης, όσοι φίλοι και αν τραγουδήσουν τα « έπη» της, όσα «χρυσόβουλα» και αν δημοσιοποιηθούν για την οριοθέτηση της υποστηριζόμενης εικόνας της, η καθημερινή , η «γυμνή» πραγματικότητα, είναι μία και την βιώνουμε όλοι μας.

Μιλούν πολύ!

Μιλούν φορώντας τα «γυαλιά» τους, και έτσι βλέπουν ή θέλουν να βλέπουν, τα πράγματα !

Ετσι και για το πράσινο !

Στα χαρτιά ,στα λόγια, στις δηλώσεις, στα δελτία τύπου ,όλα είναι λυμένα!

Στην πραγματικότητα, έχουμε «ώρα …. μεσάνυχτα»!
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: