Όταν δεν ακούμε...


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Λένε οι γιατροί μας, πως το σημαντικότερο και ουσιαστικότερο μέρος της δουλειάς τους είναι η σωστή διάγνωση της ασθένειας του ασθενούς.

Ετσι ,άμα γνωρίζουν τον «εχθρό», αξιοποιώντας την φαρμακολογία και τις άλλες δυνατότητες παρέμβασης, πετυχαίνουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τον ασθενή.

Και νομίζουμε ,ότι πραγματικά έχει ιδιαίτερη σημασία η γνώση , ο στόχος ,κάθε προσπάθειας, ώστε γρήγορα ,σταθερά και σίγουρα να πετύχουμε αποτελέσματα ,σε οποιαδήποτε επιδίωξη και δραστηριότητα μας.

Τα ίδια πράγματα ,ασφαλώς, ισχύουν και για τα δημοτικά μας θέματα και προβλήματα.

Το ερέθισμα για το σημερινό σημείωμα μας, το πήραμε από δύο πραγματικότητες, που διαφέρουν μεταξύ τους κατά 14 περίπου χρόνια!

Πραγματικότητα 1η. Δημοτικό συμβούλιο της 2-4-1996( που συνεχίσθηκε ,λόγω παρατεταμένης συζήτησης, την 9-4-1996), και προσπάθεια του δημοτικού συμβούλου κ Νικ Νίνου να «περάσει» μια εισήγηση του, για περιορισμό της ηχορύπανσης πλησίον ξενοδοχείων κλπ λόγω των οικοδομικών εργασιών.

Με υποχώρηση της … υποχώρησης , το όλο θέμα έφθασε να αφορά μια πρωινή καθυστέρηση έναρξης των οικοδομικών εργοταξίων (στην τουριστική περιοχή της πόλης ,μόνον!) κατά ένα τέταρτο!

Οι ( έντονες!) συζητήσεις κατανάλωσαν πολλές ώρες ( συν τις πολλές συνεδριάσεις και τον διάλογο που είχαν προηγηθεί, μεταξύ Ν Νίνου και των εμπλεκόμενων φορέων!) του δημοτικού συμβουλίου, απέναντι σε μια «σθεναρή» άρνηση του συνδικάτου των οικοδόμων να δεχθεί συζήτηση.

Πόσα δεν είπε ο δήμαρχος, για πλήρεις τέτοιες απαγορεύσεις αλλού, εκεί που «σέβονται» το τουριστικό προιόν που «πουλούν», πόσα δεν είπε ο δημοτικός σύμβουλος και γνωστός τουριστικός παράγοντας της πόλης μας κ Γαλανάκης, πόσα δεν είπαν οι παρευρεθέντες ξενοδόχοι , πόσα δεν είπαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, όλα συναντούσαν ώτα που… δεν ήθελαν να τα ακούσουν.

Σημαντικές ,και ….προφητικές ,οι παραινέσεις του κ Γαλανάκη ,που προειδοποιούσε για «τρομερά έντονο πρόβλημα ανεργίας» των ασχολουμένων με τον τουρισμό, και που ανέφερε τα παραδείγματα του Ρίμινι και της Κατόλικα ,στην Ιταλία, οι οποίες …δεν πρόσεξαν , έχασαν τον τουρισμό, «έκλεισαν» τουριστικά, και αναρωτιόταν μήπως η ιστορία τους είναι και δική μας!

Για την ιστορία να πούμε ,πως η πρόταση Νικ Νίνου ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία

( όχι ομόφωνα!), αλλά …δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, για ….κατανοητούς λόγους.

Πραγματικότητα 2η. Σήμερα ,βιώνουμε την μόνιμη (δυστυχώς!) φθίνουσα πορεία του τουρισμού μας ,και ποιοτικά και ποσοτικά!

Η ανεργία των ξενοδοχουπαλλήλων αποτελεί ,πλέον, μια δύσκολη κατάσταση για εκατοντάδες οικογένειες συμπολιτών, πολλά ξενοδοχεία κάποιες τουριστικές χρονιές δεν ανοίγουν καν, και περιμένουμε κάποια έκτακτα γεγονότα να μας φέρουν πελάτες, που δεν μπορούν να πάνε αλλού ,για διάφορους (πρόσκαιρους) λόγους και αιτίες.

Μάλλον γίναμε ,πλέον, «ομοιοπαθείς» με το Ρίμινι και την Κατόλικα!

Συνεχίζουμε να «αντιδρούμε» σε οποιεσδήποτε εισηγήσεις ή προτάσεις ,που προσπαθούν να κάνουν τομές και να «εγχειρίσουν» τον τουρισμό μας ,για να τον βελτιώσουν και ποιοτικά και ποσοτικά!

Συνεχίζουμε να θεωρούμε τον εαυτό μας σαν … κέντρο όλης της πόλης, απαιτούντες γύρω από τις απόψεις μας (σωστές ή λάθος) να «κτίζετα» όλη η λειτουργία της πόλης.

Ο δρόμος που ακολουθήσαμε τόσα χρόνια, είδαμε που μας ωδήγησε ,και δικαίωσε τους ειδικούς που μας προειδοποιούσαν αλλά δεν τους «ακούγαμε».

Όμως το θέμα πλέον «έπιασε πάτο» και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια , που να επιτρέπουν αισιοδοξίες και ελπίδες.

Οφείλουμε πλέον να «ξυπνήσουμε» και να συνειδητοποιήσουμε ,πως η πόλη μας , όπως την εγκαταλείψαμε να λειτουργεί ,«διώχνει» τον τουρισμό, και υπόκειται στον κίνδυνο να μπεί «μπάρα» και να «κλείσει» τουριστικά !

Σίγουρα τα προβλήματα της πόλης μας ,τα σημεία που «πονεί» τα γνωρίζουμε ,γιατί έχουν χιλιοειπωθεί και χιλιοτεθεί από τους έχοντες γνώση του αντικειμένου συμπολίτες εμπλεκόμενους στον τουρισμό.

Συνεπώς χρειάζεται να «ακούσουμε» και να ακολουθήσουμε την ενδεδειγμένη «φαρμακευτική κλπ αγωγή».

Εχουμε δεδομένη την κατάληξη του να μην «ακούμε» , και ασφαλώς δεν μας αρέσει , διότι την «πληρώνουμε» όλοι μας ακριβά, και στο μέλλον θα την «νοιώσουμε» ακόμη πιο δυσάρεστη.

Καιρός είναι λοιπόν να αλλάξουμε πρακτική και λειτουργική , για να προκύψουν καλλίτερες μέρες στο μέλλον της πόλης μας και των πολιτών της.

Και βέβαια το «άνοιγμα των αυτιών» πρέπει να ξεκινήσει από την δημοτική αρχή , όποια και αν είναι, η οποία οφείλει να ακούει ,να μελετά ,να σχεδιάζει, να προτείνει , να συζητά ,να αποφασίζει και να υλοποιεί!

Να συνεχίζει σε όλους μας, ώστε να δεχθούμε και να βοηθήσουμε να περπατήσουν αλλαγές ,και να προκύψουν αποτελέσματα.

Σε κάθε έγγραφο ,σε κάθε έντυπο ,σε κάθε εκπομπή, σε κάθε δημόσιο κτίριο, να μπούν «προμετωπίδες» ,που να μας θυμίζουν αυτή την αναγκαιότητα των αλλαγών.

Αποτελεί «εθνική ανάγκη» για την πόλη μας, αυτή η πανστρατιά για την τουριστική ανάκαμψη, και οφείλουμε να «αυτοεπιστρατευθούμε» όλοι μας.

Το ουσιαστικότερο στοιχείο , το «σύνθημα μας» , όμως πρέπει να προκύψει από διαλογικές διαδικασίες ,και να αφορά στην δημιουργία και καλλιέργεια τουριστικού «φρονήματος» σε όλους μας.

Ο τουρισμός δεν αφορά τον ξενοδόχο ,η τον τουριστικό πράκτορα μόνον.

Μας αφορά ,άμεσα , όλους ,γιατί δίνει αξιοπρεπή και τίμια δουλειά σε όλους, και είναι γνωστό ,ότι η δουλειά «αιμοδοτεί» την ευτυχία και την ολόπλευρη οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Κάποιοι λοιπόν να ξαναμιλήσουν ,και εμείς ν ακούσουμε!

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: