Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία απειλεί με ακύρωση των συμβολαίων με ρήτρα ECU


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών, η ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική προχωρά σε νέες μεθοδεύσεις και απειλεί με συστημένη επιστολή που αποστέλλει στους ασφαλισμένους ότι θα ακυρώσει τα συμβόλαια με ρήτρα ECU με το πρόσχημα της μη καταβολής ασφαλίστρων, αν οι ασφαλισμένοι δεν υπογράψουν την πρόσθετη πράξη που τους αποστέλλει και περιλαμβάνει μονομερή και αυθαίρετο όρο για την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων. Αγανακτισμένοι καταναλωτές καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη στάση της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 936/2008 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή, που εκδόθηκε σε συλλογική αγωγή της E.K.ΠOI.ZΩ., έκρινε ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ την μονομερή αύξηση των ασφαλίστρων που επέβαλε η ΕΘΝΙΚΗ κατά τα έτη 2006 και 2007.  Επίσης έκρινε ότι η ασφαλιστική εταιρεία ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να προβαίνει στο μέλλον κατά τρόπο μονομερή, παράνομο και καταχρηστικό σε αύξηση των ετήσιων ασφαλίστρων στα συμβόλαια αυτά.

 Παλαιότερα η Εθνική Ασφαλιστική επέβαλε τις αυξήσεις που ήθελε μονομερώς, τώρα επιδιώκει να έχει την προσυπογραφή των καταναλωτών για τις αυξήσεις αυτές. Ο μοχλός πίεσης είναι κοινός: η απειλή της ακύρωσης των συμβολαίων εάν οι καταναλωτές δεν προσυπογράψουν. Εδώ και ένα χρόνο περίπου   οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να καταθέτουν ανελλιπώς τα ασφάλιστρά τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η Εθνική Ασφαλιστική αρνείται να εισπράξει και να εκδώσει αντίστοιχες αποδείξεις!!! Αποδέχεται την πληρωμή ασφαλίστρων μόνο εφόσον οι καταναλωτές υπογράψουν την τροποποιητική πράξη που αφορά στις αυξήσεις των ασφαλίστρων, δηλαδή προσπαθεί να επιβάλει αυξήσεις με τρόπο μονομερή και καταχρηστικό, υποπίπτοντας για μία ακόμα φορά στις παράνομες πρακτικές, τις οποίες η ανωτέρω δικαστική απόφαση απαγόρευσε. 

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της Εθνικής Ασφαλιστικής προστίθεται στις ήδη απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθεί από την έναρξη της αντιδικίας με την ΕΚΠΟΙΖΩ και τους καταναλωτές, που αφορά στα ασφαλιστήρια με ρήτρα ECU και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τη νομιμότητα και ασφάλεια των συναλλαγών στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης , όσο και γενικότερα. Διαμορφώνει ένα επικίνδυνο κλίμα ανασφάλειας των καταναλωτών και προσβάλλει την έννομη τάξη αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη, την απόφαση της οποίας διαστρεβλώνει και ερμηνεύει κατά το δοκούν.

 

Κατόπιν των ανωτέρω η ΕΚΠΟΙΖΩ προτίθεται να καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία των καταναλωτών και καλεί τους καταναλωτές:

  • να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς την Εθνική Ασφαλιστική, χρησιμοποιώντας το σχετικό υπόδειγμα από την ιστοσελίδα της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και να υποβάλλουν στην ΕΚΠΟΙΖΩ την καταγγελία τους 
  • την Εθνική Ασφαλιστική να παύσει να πάψει να μετέρχεται παράνομων και καταχρηστικών μεθοδεύσεων και να συμμορφωθεί με το νόμο
  • τις αρμόδιες εποπτικές αρχές να λάβουν επιτέλους τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του Καταναλωτή και να παρέμβουν ώστε η εταιρεία να παύσει να παραπλανεί τους ασφαλισμένους της, διαμορφώνοντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας τόσο στους τελευταίους όσο και στο χώρο των ασφαλιστικών υπηρεσιών γενικότερα.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: