Μετάβαση και Συνέχεια στην Εκπαίδευση


Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αγαπητοί Σύνεδροι

Κυρίες και Κύριοι

 

Με ξεχωριστή χαρά χαιρετίζουμε τις εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου που μόλις ξεκινούν και καλωσορίζουμε όλους εσάς, τους εκλεκτούς εισηγητές που ανταποκριθήκατε με θέρμη και θετική διάθεση στην πρόσκληση του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και του Διδασκαλείου Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συναντήσεις σαν τη σημερινή συντηρούν και ισχυροποιούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο έναν υγιή και ωφέλιμο διάλογο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την κοινωνία, συμβάλλουν στη διάδοση της γνώσης και ενεργοποιούν έναν κοινωνικό προβληματισμό που συμμεριζόμαστε και μοιραζόμαστε όλοι, ειδικοί και μη.

Ο διάλογος για την Παιδεία είναι συνεχής, ένα κεφάλαιο που παραμένει ανοιχτό, προκλητικά δύσκολο και γοητευτικά προκλητικό.

Είμαστε περήφανοι και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό, που για πρώτη φορά, διοργανώνεται στην πόλη μας, με τη δική σας συμβολή, ένα Επιστημονικό Συνέδριο που καλύπτει θεματικά όλες τις μεταβάσεις που βιώνει ένας νέος μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία: την ανασφάλεια,  τον ανταγωνισμό, την επιβεβαίωση, την αποδοκιμασία, την κατάκτηση της γνώσης, την πρόκληση της δημιουργίας και διατήρησης σχέσεων, ένα πλήθος αντιφατικών συναισθημάτων που συνήθως οδηγεί σε σύγχιση. Αυτή τη σύγχιση που προκαλεί η ασυνέχεια στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο εξαντλεί την ευελιξία του στην επιβεβλημένη προσαρμογή του σε κάθε αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας με ότι αυτή συνεπάγεται: διαρκείς και αναποτελεσματικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που άλλοτε αποτελούν κακές αντιγραφές εκπαιδευτικών συστημάτων του εξωτερικού και άλλοτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα που απέχουν από τις πραγματικές ανάγκες των νέων μας. 

Η Παιδεία στη χώρα μας ασθενεί πιο πολύ κι από την Υγεία. Συναντάμε καθημερινά τα σημάδια της αποτυχίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος στα αγχωμένα βλέμματα των νέων παιδιών, μαθητών και φοιτητών, στην απαξιωτική τους γνώμη για την Παιδεία, στα βίαια ξεσπασματά τους στις πορείες διαμαρτυρίας τους, στην γενικευμένη άρνησή τους να προσαρμοστούν σε κάτι λιγότερο από αυτό που ονειρεύονται και αξίζουν.

Γι’ αυτό το λόγο, Συνέδρια όπως αυτό που φιλοξενούμε στην πόλη μας έχουν ξεχωριστή σημασία.

 Επειδή θα εξετάσει το πρόβλημα συνολικά, θα μελετήσει σε βάθος την πολυπλοκότητά του, θα αναδείξει τις ανάγκες και δυσκολίες που συναντώνται σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη την αλληλεξάρτησή τους και θα προτείνει τρόπους ανακούφισης και εκτόνωσης των προβλημάτων κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους, σχολείο, γονείς, πολιτεία και παιδιά σε μια διαρκή, καλόπιστη, ειλικρινή και ανεμπόδιστη συνεργασία. Και δεν θα αποτελέσει απλά μία ακόμη φιλολογική προσέγγιση ενός κεφαλαιώδους ζητήματος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον ενός ευρύτατου αριθμού πολιτών, πολιτικών και ακαδημαϊκών.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνοντας το μερίδιο  της ευθύνης μας, παραμένουμε ανοιχτοί σε προτάσεις, πρόθυμοι να συμπορευτούμε στην κοινή προσπάθεια για ριζική αναδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Με κάθε διαθέσιμο μέσο και κάθε εφικτό και νόμιμο τρόπο.

Σας παρακαλώ δεχθείτε τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη και τη λύπη του που λόγω της συμμετοχής του ως Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ, στο Συνέδριο στη Γόρτυνα, για τα μνημειακά ελαιόδενδρα, το οποίο συνέπεσε χρονικά με το δικό σας δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν.

Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσετε με την ίδια ισχυρή διάθεση και σοβαρότητα το δύσκολο έργο που αναλάβατε. Θα μας βρίσκεται συνεχώς δίπλα σας.

Να είστε καλά . Σας ευχαριστώ.  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Πανεπιστήμιο

Περισσότερα >>Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: