Όχι Σουφλιά, για πίστα F1 στο Ελληνικό


Κατηγορία: Στεριά

Αποστολέας:

Στεφανάκης Πέτρος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Κατηγορηματικά αντίθετος είναι ο Γιώργος Σουφλιάς στo ενδεχόμενο να κατασκευαστεί πίστα Formula 1 στο Ελληνικό στους χώρους του παλιού αεροδρομίου.

Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, δήλωσε πως το Ελληνικό προορίζεται για το Μητροπολιτικό Πάρκο, που θα είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη και  δεν υπάρχει καμία σκέψη να δημιουργηθεί μέσα σε αυτό πίστα για Formula 1.

Αναλυτικότερα ο κ. Σουφλιάς δήλωσε:

«Στο Ελληνικό προγραμματίζουμε να γίνει το μητροπολιτικό πάρκο του λεκανοπεδίου. Και με τα στρέμματα που έχει, θα γίνει το μεγαλύτερο πάρκο σε όλη την Ευρώπη.

Ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα γίνει μέσα στον οικιστικό ιστό του λεκανοπεδίου. Και επομένως, σε μια Αθήνα που είναι γεμάτη από τσιμέντα και άσφαλτο, είναι αδιανόητο να σκεπτόμαστε να κάνουμε την Formula 1  σε αυτό το χώρο.
 
Γι αυτό, ως αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και αρμόδιος για τις χρήσεις γης, σας λέω ότι αποκλείεται να γίνει Formula 1 στο Ελληνικό. »

Συνεχίζοντας επεσήμανε:

«Από εκεί και πέρα, βέβαια, δεν είμαι αντίθετος να γίνει η πίστα F1 στην Ελλάδα.
Αλλά υπάρχουν άλλοι χώροι οι οποίοι πρέπει να εξευρεθούν για να γίνει. Και εκείνο που δηλώνω είναι ότι πρέπει να γίνει σαφώς εκτός του ευρύτερου οικιστικού ιστού της Αττικής, αλλά και εκτός των οικιστικών ιστών και άλλων μεγάλων πόλεων.

Υπάρχουν χώροι κατάλληλοι που μπορούν να εξευρεθούν και να γίνουν τα απαραίτητα έργα, έτσι ώστε να είναι ασφαλής και γρήγορη η πρόσβαση»


Δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, αλλά ήταν φανερό ότι προεγκριμένος χώρος για τη φιλοξενία grand prix της Formula 1, που βρίσκεται στον Ορχομενό της Βοιωτίας, είναι ο πιθανότερος χώρος σε σχέση με τη λύση που ετοιμάζει η Πάτρα.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: