Τον Δήμαρχο Ρεθύμνου επισκέφθηκαν 15 Γερμανοί μαθητές του Γυμνασίου Φινστερβάλντ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τον Δήμαρχο Ρεθύμνου  κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη επισκέφθηκαν 15 Γερμανοί μαθητές του Γυμνασίου Φινστερβάλντ της γερμανικής πόλης Ροζεν χαϊμ που φιλοξενούνται στην πόλη μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Κομένιους.

Οι ανταλλαγές μαθητών ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου το οποίο  παρουσιάζει πρωτοποριακή δραστηριότητα σε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, το σχολικό έτος 2006-2007.

Φέτος είναι η 2η χρονιά που οι ανταλλαγές αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του Κομένιους ενώ την Άνοιξη του 2010 προγραμματίζεται η επίσκεψη των δικών μας μαθητών στη γερμανική πόλη. Ο Δήμος Ρεθύμνου ανταποκρινόμενος με χαρά στο αίτημα των μαθητων του 1ου Γυμνασίου, προσέφερε στους γερμανούς μαθητές δύο εκδρομές, μία στο Χρωμοναστήρι όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Στρατιωτικό Μουσείο στη Βιλλα Κλόντιο και στο Λαογραφικό Μουσείο « Ο Μύλος του Πρινάρη» και μία στο Αρκάδι στην Ιερα Μονή. Σήμερα, η Αρχαιολόγος του Γρ. Π. Πόλης κα Μ. Αρβανιτη ξενάγησε τους Γερμανούς μαθητές στην Παλιά Πόλη και το Φρούριο Φορτέτζα και τους ενημέρωσε για την ιστορία της πόλης μας. Στη συνέχεια με τη συνοδεία της κας Μαρίας Φραντζεσκάκη-Καθηγήτριας Γερμανικής Γλώσσας στο 1ο Γυμνάσιο, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο κ. Γ. Μαρινάκη ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας κ. Μ. Αναγνωστάκη είχε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με τα παιδιά σχετικά με θέματα παιδείας και λειτουργίας της πόλης μας.

Φάνηκαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα από τη φιλοξενία και φεύγοντας τους προσφέρθηκαν ως ενθύμιο της επίσκεψης τους στο Δημαρχείο το βιβλίο του Χ. Στρατιδακη «Ρέθυμνο» στη γερμανική γλώσσα και μια μικρή αφίσα με τον γνωστό πίνακα του Ρεθύμνου, το «Civitas Retymnae” , για την ιστορία του οποίου τους έγινε ειδική αναφορά από την Αρχαιολόγο.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: