Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνου στην Εκπαιδευτική Ημερίδα για το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «ΜΙΝΙ-ΣΥΖΕΥΞΙΣ»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Κυρίες και Κύριοι της «Κοινωνίας της Πληροφορίας»  

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο για μία ακόμη φορά  και σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση που θα μας παρέχετε πάνω σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του επιτυχημένου Εθνικού Δικτύου δημόσιας Διοίκησης Σύζευξις στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ρεθύμνου ως Φορέας.

Η σημερινή μας συνάντηση θα μας προικίσει με τη γνώση των νέων ακόμη πιο εξελιγμένων δυνατοτήτων που παρέχει το Δίκτυο «Μίνι Συζευξις» σε όλους του Φορείς και γι’ αυτό αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των ειδικών σε θέματα τηλεπικοινωνιών και χρήσης Διαδικτύου που φιλοξενούμε στην πόλη μας.

Ως Δήμος ενταχθήκαμε χωρίς δισταγμό στο Δίκτυο που αποτελεί έργο του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να γίνουμε ενεργά Μέλη της Κοινωνίας της Πληροφορίας και εκσυγχρονίσουμε τόσο το επίπεδο της επικοινωνίας μας με Υπηρεσίες όσο και για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο συνεργασίας μας με τους δημότες μέσω τη παροχής σε αυτούς πληροφοριών και υπηρεσιών που έχουν ανάγκη.

Η μέχρι σήμερα αποκτηθείσα εμπειρία μας είναι αναμφίβολα θετική. Θεωρώ πως όλοι οι ενταγμένοι στο Δίκτυο φορείς συμμερίζονται αυτή την εκτίμηση. Τα οφέλη από την αξιοποίηση των προηγμένων υπηρεσιών που μας παρέχει το «Σύζευξις» είναι εμφανή τόσο στην ποιότητα των τηλεπικοινωνιών μας όσο και στο κόστος τους που έχει μειωθεί συγκριτικά με το παρελθόν ικανοποιητικά.

Στο Δήμο Ρεθύμνου αποκτήσαμε Ιντερνετ μέσω του Συζευξις. Κάνοντας ορθή χρήση της δωρεάν παροχής υπηρεσιών διαδικτύου εγκαταστήσαμε εφαρμογές εξυπηρέτησης του πολίτη όπως είναι η διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών αλλά και η επαρκής και με σύγχρονες προδιαγραφές ενημέρωσή τους πάνω σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου που αφορούν την Παράδοση και την Ιστορία μας, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, τα έργα ανάπτυξης, την ψυχαγωγία. Μια ακόμη πολύ σημαντική δράση που εξυπηρετεί τους πολίτες είναι και η ηλεκτρονική κατηγοριοποίηση των δικαιολογητικών που απαιτούνται από κάθε υπηρεσία του Δήμου (πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κλπ.) μέρος των οποίων έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος χρησιμοποιώντας μόνον τον υπολογιστή του κερδίζοντας έτσι χρόνο και εξυπηρέτηση χωρίς μετακινήσεις και ταλαιπωρία.

Στον τομέα της τηλεφωνίας αξιοποιήσαμε όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες από το ¨συζευξις» και έτσι επικοινωνούμε δωρεάν, χρησιμοποιώντας την αριθμοδότηση του Δικτύου, με ενταγμένους σε αυτό φορείς ανά την Ελλάδα ενώ μειώθηκε το κόστος και στις εξερχόμενες κλήσεις μας σε ανεξάρτητους από το Δίκτυο.

Σημαντική είναι ακόμη και η απόκτηση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάθε στέλεχος και υπάλληλο του Δήμου. Σαφώς διευκολύνθηκε η επικοινωνία τους με κάθε υπηρεσία και αναβαθμίστηκε το επίπεδο της δουλειάς και παραγωγικότητάς τους.

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να δεχθούμε τις νέες υπηρεσίες και δυνατότητες του «Σύζευξις» είτε σε επίπεδο υποδομών και εξοπλισμού όπως είναι οι τηλεδιασκέψεις είτε σε επίπεδο ενημέρωσης για την αποτελεσματική πρακτική εφαρμογή του «Μινι Συζευξις». Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να ακούσουμε τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων μας που θα μας διαφωτίσουν πάνω σε όλα αυτά και φυσικά θα συμμετάσχουμε ενεργά στο Δημόσιο διάλογο για τη μελλοντικό σχεδιασμό του Σύζευξις και την εξέλιξη του στο 2ο , ακόμη πιο εξελιγμένο στάδιό του.

Υποστηρίζουμε πως με τη βοήθεια του «Σύζευξις» ο Δήμος μας  ακολουθεί το σύγχρονο αναπτυξιακό ρεύμα που βασίζει ένα μεγάλο μέρος των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών και τη μείωση των τηλεπικοινωνιακών δαπανών στην τεχνολογία.

Ελπίζουμε οι αναπτυξιακές τεχνολογικές δυνατότητες να συνεχίσουν να παρέχονται με ανοδική τροχιά και πάντα με σεβασμό στον Άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους μεγαλόπνοους στόχους του «Σύζευξις» και καλή συνέχεια στην συνεργασία μας που θα εμπλουτίζεται πάντα με νέες ιδέες και σύγχρονες υπηρεσίες.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: