Α. Συμφωνούμε με την κατάργηση της απόσυρσης.
Η οικονομία μας δεν αντέχει και νέα διεύρυνση των εισαγωγών. Δική μας άλλωστε πρωτοβουλία ήταν από τον Ιούλιο η κατάδειξη του ασύμφορου για την εθνική οικονομία μέτρου της απόσυρσης. Πολλαπλασιάστε τις υπολογιζόμενες 700.000 αποσύρσεις Χ 15.000 Ευρώ (ο μ.ο. κόστους ενός αυτοκινήτου) για να βρείτε πόσα χρήματα που παράγονται στην Ελλάδα και υπάρχουν στην Ελληνική Οικονομία θα μεταβούν σε άλλα κράτη.
Ούτε μας ενδιαφέρει το μερίδιο του κράτους, των εισαγωγέων και των τραπεζών στο παιχνίδι με τα καινούργια Ι.Χ. . Μας ενδιαφέρουν η Ελλάδα και οι Ελληνες.
Σε όλους μας αρέσει η οδήγηση ενός καινούργιου βελτιωμένου αυτοκινήτου, αλλά πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα, να προφυλάξουμε τις πραγματικές μας ανάγκες ως άνθρωποι και ως κοινωνία, να δούμε και να πραγματώσουμε άλλες προτεραιότητες που αφορούν την κοινωνία μας και την ίδια μας την ζωή και στην συνέχεια να δούμε το αυτοκίνητο, όχι ως μοναδικό κενόδοξο ατομικό στόχο, αλλά ως μέσο που εξυπηρετεί πραγματικές μας ανάγκες.
Ας περιμένουμε λίγο και ας σκεφτούμε την ζωή μας με άλλο τρόπο, έξω από τα κελεύσματα του καταναλωτισμού.
Β. ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ (ΔΗΘΕΝ) «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Είμαστε κάθετα και απόλυτα αντίθετοι στη νέα τεράστια αύξηση των τελών κυκλοφορίας που ονομάστηκαν δήθεν «πράσινα». Η αύξηση των τελών επινοήθηκε από τον πρώην υπουργό Σουφλιά για να καλυφθεί το κόστος της απόσυρσης. Πολεμήσαμε κατά της απόσυρσης και καταργήθηκε, μαζί με αυτή όφειλε να καταργηθεί και η αύξηση.
Η αύξηση των τελών (που είναι στην τυπικά και ουσιαστικά φόροι), όπως εισάγεται και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αναδιανομή πλούτου σε βάρος των φτωχών, ήτοι ανισότητα και έλλειψη πρόνοιας εκ μέρους του κράτους.
Υποσχόμαστε να την προσβάλουμε δικαστικά και να την καταργήσουμε, καθώς - μεταξύ άλλων - προσβάλει ευθέως την διάταξη του άρθρου 4 §5 του Συντάγματος που προβλέπει ότι: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΡΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ». Εδώ δεν έχουμε μόνο πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και βασικών αρχών του δικαίου (αφού το περιβάλλον είναι δημόσιο αγαθό και το τέλος είναι φόρος), αλλά και πλήρη αντιστροφή και διαστροφή της συνταγματικής διάταξης και παραβίαση της συνταγματικής τάξης, εδώ έχουμε δημόσια τέλη και δυσανάλογη εισφορά των αδυνάμων.
Η αιτιολογία των «ρύπων» δεν έχει καμία βάση και αντικρούεται με δεκάδες επιχειρήματα που υπάρχουν στο μυαλό εκατομμυρίων θιγόμενων αδύναμων οικονομικά αλλά περήφανων Ελλήνων, όπως :
- τώρα το θυμήθηκαν ;
- ποιο ρυπαίνει περισσότερο το παλιό χιλιάρι ή το καινούργιο 2.000 cc;
- γιατί έχουν τις κάρτες καυσαερίων ;
- όταν το αγόραζα με βάσανα και κόπους, δεν μου είπαν ότι το παίρνω για Χ χρόνια ή ότι θα με χαρατσώσουν αναδρομικά.
Πρόκειται κατάδηλα για φορομπηχτικά μέτρα και όχι για πραγματική ευαισθησία για τα περιβάλλον.
Τους «μη έχοντες» θα τους οδηγήσουν στις τράπεζες για δάνειο προς αγορά νέου Ι.Χ., διότι πλέον το παλιό (και με την τεράστια αύξηση των ασφάλιστρων) δεν συμφέρει να διατηρείται.
Μια υπεύθυνη κυβέρνηση δεν παραπλανά τον λαό και μια σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν εξαναγκάζει σε άνισες και άδικες δαπάνες τον κόσμο που δεν μπορεί να έχει ένα καινούργιο Ι.Χ., ούτε τον στέλνει πελάτη στα κερδοσκοπικά επιτόκια των τραπεζών.
Μια υπεύθυνη κυβέρνηση ενεργεί με πραγματική πρόνοια για όσους χρήζουν βοήθειας.
Γ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Εκπροσωπώντας και εκφράζοντας το «καταναλωτικό κίνημα με πρόταση», θα αναλύσουμε κατωτέρω την πρότασή μας προς την κυβέρνηση δείχνοντας για πολλοστή φορά τον σωστό δρόμο και τρόπο) :
Τι θα έκανε μια πραγματικά υπεύθυνη κυβέρνηση:
Θέμα 1ο . ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΡΥΠΟΙ
Το αυτοκίνητο ρυπαίνει όταν λειτουργεί και όχι όταν δεν λειτουργεί.
Κατά συνέπεια, τα τέλη κυκλοφορίας σε όλους και η αύξησή τους δεν έχουν χαρακτήρα αποφυγής της ρύπανσης, αλλά είναι τέλη (δηλ. φόρος). Είναι μάλιστα φόρος για να κυκλοφορείς πάνω από λακούβες, τομές οδοστρώματος και σαμαράκια ... (τους άλλους δρόμους, τις Εθνικές Οδούς τους πληρώνεις με αισχροκερδές τέλος - διόδιο).
Ούτε τα τέλη κυκλοφορίας, ίδια για όλους, έχουν την ίδια αντιστοιχία στην ρύπανση. Διότι δεν ρυπαίνει το ίδιο κάποιος που κάνει 1.000 χλμ. το χρόνο (όποιο αυτοκίνητο και εάν έχει) με κάποιον που κάνει 60.000 χλμ. το χρόνο (όποιο αυτοκίνητο και εάν έχει, επίσης).
Αρα τα τέλη δεν αντιστοιχούν στους ρύπους._
Ποια είναι λοιπόν τα ορθά και δίκαια μέτρα για το περιβάλλον ;
Ρύπος σημαίνει λειτουργία και λειτουργία σημαίνει κατανάλωση καυσίμου (είναι και νόμος της φυσικής επιστήμης).
Αρα, το ζήτημα είναι να παρεμποδίσεις και να «τιμωρήσεις» αυτόν τον κάτοχο ΙΧ που κάνει καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος.
Ο στόχος, ο μετρήσιμος και δίκαιος έχει να κάνει με την κατανάλωση καυσίμων και την φορολόγησή της. Υπεύθυνα όμως και όχι αδιάκριτα. Ηδη όλοι πληρώνουμε 42 λεπτά το λίτρο φόρο στην αμόλυβδη βενζίνη.
Παράλληλα, όμως το αυτοκίνητο και η μετακίνηση με αυτό έχει γίνει
κατά συνθήκη βιοτική ανάγκη και για πολλούς εξυπηρετεί άμεσα βασικές βιοτικές ανάγκες (π.χ. εργασία, Α.Μ.Ε.Α. κλπ.). Αυτούς πρέπει να τους διαχωρίσουμε.
Η ορθή και δίκαιη λύση είναι λοιπόν η φορολογία στο καύσιμο (και
υπάρχει ήδη), αλλά με εξαιρέσεις που να καλύπτουν την φυσιολογική βιοτική ανάγκη, το "μέτρο", την συνετή χρήση.
- Πρώτα από όλα πρέπει να εξαιρεθούν όλα τα Α.Μ.Ε.Α. που δεν μπορούν να μετακινηθούν αλλιώς. Για κάθε λίτρο καυσίμου που παίρνουν, στο τέλος του χρόνου και με την φορολογική δήλωση τους επιστρέφεται όλος ο φόρος που έχουν πληρώσει με την επισύναψη στην φορολογική δήλωση αποδείξεων από το πρατήριο.
- Για τους υπόλοιπους θα πρέπει να οριστεί ποιά είναι λελογισμένη χρήση ( ας πούμε 6.000 χλμ το χρόνο) και με την αναγωγή σε καύσιμο ορίζεται ένας αριθμός λίτρων (π.χ. 1.000 λίτρα το χρόνο) για τον οποίο επιστρέφεται ο επιπλέον φόρος κατά τον πιο πάνω τρόπο.
Οι υπόλοιποι που δεν εννοούν να αυτοπεριοριστούν ας πληρώνουν αδρά.
Στοιχειωδώς δίκαιο, αλλά και πάλι δεν λύνει το πρόβλημα στην ουσία του, απλά το περιορίζει.
ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ : ΤΙ ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΕΙ & ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΤΑΣ
Τι άλλο κάνει όμως μια υπεύθυνη κυβέρνηση ; Προγραμματίζει για το μέλλον !!!
Ποιός είναι ο στόχος ; Να γλυτώσουμε από τους ρύπους, από τα παλαιά ΙΧ, την απώλεια εξαγόμενου χρήματος ... και να νοιώσουμε όλοι καλύτερα με ένα καινούργιο αυτοκίνητο.
Αρα, ποιά είναι η λύση επιστημονικής πρωτοπορίας; Ηλεκτροκίνητο με άλλο καύσιμο που δεν ρυπαίνει (προτιμάται το πρώτο γιατί δεν καταναλώνει και οξυγόνο για την καύση).
Καλεί λοιπόν μια υπεύθυνη κυβέρνηση κατά προτεραιότητα τους νέους ανθρώπους, αλλά και όσους έχουν φρέσκα παραγωγικά μυαλά και τους ζητά προτάσεις και αρχικές μελέτες για τον χρόνο και το κόστος και ανακοινώνει τον στόχο και το σχέδιο, ορίζοντας και τον χρόνο που απαιτείται.
Προειδοποιείται η κοινωνία και δεν αιφνιδιάζεται. Ξέρει ότι σε μερικά χρόνια θα αποσυρθούν τα παλαιά ΙΧ και θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά μη ρυπογόνα αυτοκίνητα ελληνικής κατασκευής.
Στην συνέχεια και χρησιμοποιώντας ένα μόνο μέρος από τα πολλά δις των φόρων ιδρύεται ένα εργοστάσιο κατασκευής, όπου απασχολούνται χιλιάδες νέοι άνθρωποι και διοικούν το εργοστάσιο μαζί με την κοινωνία, το οποίο και κατασκευάζει 4-5 μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Σε πέντε το πολύ χρόνια θα έχεις το δικό σου, το ελληνικό πρωτοπόρο μη ρυπογόνο αυτοκίνητο !!! (είναι πολύ απλή η τεχνολογία τους πλέον).
Τότε μπορείς να κάνεις και «απόσυρση» … .
Αυτά οφείλει να κάνει μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση και καλούμε τη νέα κυβέρνηση, όχι μόνο να αποσύρει άμεσα τις παράλογες αντικοινωνικές αυξήσεις στα τέλη, αλλά να σχεδιάσει ουσιαστικές δράσεις για το μέλλον της χώρας, δράσεις που να ανήκουν σε όλους τους Ελληνες.
………………………………………………………………………………………
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον νομικό μας σύμβουλο Δημήτρη Καραμήτσα 6936000836.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα | |
Εκτύπωση σελίδας | |
Αποστολή σε φίλο |
Σχολιάστε: