Εμβόλιο για την γρίπη που προκαλεί ο ιός H1N1.


Κατηγορία: Υγεία

Αποστολέας:

ΙΝΚΑ - Ινστιτούτο Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

Με την έναρξη της εμφάνισης της «νέας γρίπης», του ιού H1N1 θέσαμε τα καυτά και καίρια ζητήματα της εμφάνισης και της εξάπλωσής του, ζητώντας από τους αρμόδιους απαντήσεις για τα θέματα που θα προέκυπταν και εξακολουθούν να υφίστανται αλλά μέχρι σήμερα απαντήσεις δεν λάβαμε.

Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα επίσης σοβαρότατο ζήτημα, αυτό του εμβολίου για την γρίπη που προκαλεί ο ιός H1N1.

Υπάρχει πραγματικά σύγχυση στους Έλληνες πολίτες για το ζήτημα, εάν πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι, εάν το εμβόλιο εγκυμονεί ή όχι σοβαρούς κινδύνους για την εξέλιξη της υγείας τους.

Υπάρχουν δύο απόψεις, οι οποίες υποστηρίζονται από μέλη της ιατρικής και επιστημονικής εν γένει κοινότητας, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει πείσει απόλυτα.

Επειδή ζούμε σε εποχές αμφισβήτησης είναι δύσκολο ο πολίτης να δεχθεί χωρίς ενδοιασμούς τις διαφορετικές απόψεις της επιστημονικής κοινότητας 

Σήμερα υπάρχει ο υποψιασμένος καταναλωτής, στον οποίο επειδή δεν δίδονται πειστικές απαντήσεις μιλά για φαρμακευτικές εταιρείες, ειδικά αυτές που παράγουν τέτοια εμβόλια, οι οποίες διαθέτουν ένα τεράστιο και πανίσχυρο λόμπυ σε όλο τον πλανήτη.

Το γεγονός ότι τουλάχιστον δημόσια, οι αρνητές του εμβολίου δεν έχουν αναλύσει ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά ή συστατικά του, που το καθιστούν επικίνδυνο, είναι και αυτό ένα κρίσιμο στοιχείο.

Επειδή έχουμε ελλιπή τεκμηρίωση και μελέτη των αποτελεσμάτων του εμβολίου.

Επειδή οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο, με το ερώτημα εάν γλυτώσω από την γρίπη H1N1 και αύριο έχω άλλες χειρότερες συνέπειες στην υγεία μου , τότε ποιος θα ενδιαφερθεί για μένα?.

Όλα τα ανωτέρω ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις του πολίτη.

Με την αποσπασματική μέχρι σήμερα ενημέρωση χωρίς τη δημόσια επιστημονική διαβούλευση, ανάλυση, αντιπαράθεση το πρόβλημα θα παραμένει.

Το λογικό θα ήταν ήδη να είχαν οργανωθεί τηλεοπτικές συζητήσεις, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, να γίνει κάτι τέτοιο μεταξύ επιστημόνων υποστηρικτών και αρνητών του εμβολίου, σε πανελλαδικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Βασικό θέμα της συζήτησης εκτός των άλλων θα πρέπει να είναι ποια είναι τα υπέρ και ποιοι οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν από το εμβόλιο για τον άνθρωπο, συγκεκριμένα, πλήρως ορισμένα και εξειδικευμένα.

Μόνο έτσι θα μπορεί να εξυπηρετηθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης για το τεράστιο αυτό ζήτημα και μόνο έτσι θα μπορεί να ενημερωθεί σωστά ο πολίτης και να πάρει τις αποφάσεις του υπεύθυνα.    

Προτρέπουμε και καλούμε τα Μ.Μ.Ε να οργανώσουν αυτή τη συζήτηση μεταξύ επιστημόνων που υποστηρίζουν και τις δύο απόψεις προκειμένου να αρθούν οι επιφυλάξεις ως προς τη χρησιμότητα ή μη του εμβολίου.

Το ερώτημα μέχρι σήμερα παραμένει : ποιος υπεύθυνα εγγυάται στους γονείς ότι πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Πολλοί πολίτες - καταναλωτές - μέλη μας, έχουν θέσει στο Δ.Σ. της ένωσής μας την πρόταση να προσφύγουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να διενεργηθεί συνολική και ειδική έρευνα πάνω σε όλα τα ζητήματα από την αρχή της εμφάνισης του ιού μέχρι και του εμβολιασμού των συνανθρώπων μας και να αποδοθούν, εάν υπάρχουν, οι πρέπουσες ποινικές ευθύνες και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις σε όσους τυχόν ευθύνονται για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασθένεια και την διαχείριση των θεμάτων που συνδέονται με αυτή.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: