Πρόγραμμα 3ου Κύκλου Ανοιχτών Διαλέξεων Προβληματισμού


Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η παρουσίαση του 3ου Κύκλου Ανοιχτών Διαλέξεων Προβληματισμού και Παρέμβασης, που θα πραγματοποιηθεί φέτος σε συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνου με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Π.Κ.

Στην Συνέντευξη παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής κ. Μιχαηλίδης Παναγιώτης και ο Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Κ. Οικονομίδης Βασίλης. Σημειώνεται ότι από πλευράς Πανεπιστημίου επικεφαλής των διαλέξεων έχουν αναλάβει ο κ. Οικονομίδης και ο κ. Ελευθεράκης Θεόδωρος, Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπ/σης του Π.Κ., ο οποίος δεν συμμετείχε στη σημερινή πρώτη συνάντηση λόγω απουσίας του από την Κρήτη ενώ συντονιστής των Διαλέξεων έχει αναλάβει ο Ιατρός- Δ/ντής Κ.Υ Περάματος, κ. Νίκος Παπαδάκης.

Η θεματική ενότητα που διατρέχει το σύνολο των διαλέξεων αφορά στο Σχολείο - την εκπαιδευτική κοινότητα εν γένει - και τη σύνδεσή του με την Κοινωνία. Οι διαλέξεις, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη, στις 20.30, και θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2010. Φέτος οι συναντήσεις θα γίνονται στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στην οδό Χειμάρας 5 (Πινακοθήκη Λ.Κανακάκι), στην Παλιά Πόλη. Από πλευράς Διοίκησης του Μουσείου, για την εύρυθμη διεξαγωγή των Διαλέξεων θα μεριμνήσουν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Ν.Κονταξάκης και τα Στελέχη του Μουσείου.

Η αλλαγή του χώρου υλοποίησης των Διαλέξεων έγινε με προοπτική να δοθεί η ευκαιρία στους συμπολίτες να συνδυάσουν την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τη γνωριμία τους με το Μουσείο, τους χώρους του κυρίως το έργο που παράγει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως κάθε χρόνο η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2007, με τις Διαλέξεις, ενισχύεται και εμπλουτίζεται γεγονός που μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει την  καλή συνεργασία του Πανεπιστημίου μας με το Δήμο αλλά και το ενδιαφέρον των Ρεθεμνιωτών να πλουτίζουν τη γνώση τους, υποστηρίζοντας το πρότυπο της Δια βίου Μαθήσεως, και να συμμετέχουν σε δράσεις που ωφελούν την κοινωνία μας.

Το Πρόγραμμα των Διαλέξεων έχει ως εξής: 

 

Πρόγραμμα «Ανοικτών διαλέξεων»

 

α/α

Ημ/νία

Τετάρτη

Ομιλητής

Θέμα

 1.  

25/11

Κορώσης Κωνσταντίνος

Τι περιμένει ο έφηβος από την οικογένειά του;

 1.  

2/12

Τζαβάρας Ιωάννης

Υπάρχει χρόνος;

 1.  

9/12

Οικονομίδης Βασίλειος

Πως μπορώ να συνεργαστώ με τον εκπαιδευτικό του σχολείου μου;

 1.  

16/12

Σπαντιδάκης Ιωάννης

Βοηθώντας το παιδί να βελτιώσει το γραπτό του λόγο

 1.  

13/1

Δαμανάκης Μιχάλης

Μεταναστεύσεις, Διασπορές και Ρατσισμός

 1.  

27/1

Ελευθεράκης Θεόδωρος 

a.                                              Πως η σχολική κοινότητα μπορεί να συνδεθεί δημιουργικά με την ευρύτερη τοπική κοινωνία

b.                                             Κεντρικές διαστάσεις γονικής συμπεριφοράς: Πως μπορώ να οδηγήσω το παιδί μου στην προσαρμογή, στην ανάπτυξη και την ευτυχία

 1.  

10/2

Τζακώστα Μαρίνα

Κόκκινο ή κόκινο; Άγγελος ή άγκελος; Ψάρι ή πσάρι; Η συμβολή της ορθογραφίας στη διδασκαλία και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

 1.  

24/2

Καραγιώργος Δημήτριος

Εκπαίδευση: Ιδιωτική ή Δημόσια. Υπάρχει δίλημμα;

 1.  

10/3

Καλογιαννάκη Πέλα

Νέοι και πολιτικοί

 1.  

24/3

Χουρδάκης Αντώνιος

Θα ανακοινωθεί

 1.  

14/4

Ζερβού Αλεξάνδρα

Διαλέγοντας βιβλία για παιδιά

 1.  

 

Πυργιωτάκης Ιωάννης

Κοινωνιολογία της οικογένειας: ;;;;

 1.  

 

Μιχαηλίδης Παναγιώτης

Επιστήμη, τεχνολογία και κοινωνία

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Πανεπιστήμιο

Περισσότερα >>Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: