Ανασφαλείς οι καταναλωτές - ασφαλισμένοι στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

    Η ΕΚΠΟΙΖΩ,  συνεχίζει  να «κατακλύζεται» κυριολεκτικά από καταγγελίες ασφαλισμένων, οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη των  ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους και δυστυχώς ουδεμία υπεύθυνη  αντιμετώπιση  έχει υπάρξει μέχρι σήμερα από την πολιτεία.

       Αν και   έχει ήδη συμπληρωθεί διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών από την  απόφαση της ΕΠ.Ε.Ι.Α. για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας στον όμιλο ΑΣΠΙΣ,  η κατάσταση των ασφαλισμένων  παραμένει μετέωρη  και η κυβέρνηση κωφεύει.

        Η ΕΚΠΟΙΖΩ με νέα επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητά την άμεση παρέμβασή του ώστε να δοθεί ένα τέλος στην πρωτοφανή αυτή ταλαιπωρία και ανασφάλεια των θιγόμενων καταναλωτών. Ειδικότερα ζητά:

  • Να οριστούν λεπτομερώς οι αρμοδιότητες του επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής για να ανταπεξέλθει με αποτελεσματικότητα στον δυσχερή του ρόλο.
  • Να προσδιοριστεί τι ακριβώς καλύπτει η εγγύηση του Δημοσίου καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει στη σχετική νομοθετική διάταξη ασαφές και να προχωρήσει στην  έκδοση των αναγκαίων υπουργικών αποφάσεων για την ενεργοποίηση της σχετικής νομοθετικής διάταξης αναφορικά με  τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.
  •  Να τηρηθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την διαχείριση και την  διαδικασία καταβολής των εκκρεμών αποζημιώσεων ·                   
  • Να διασφαλιστεί ότι όλοι οι ασφαλισμένοι στον κλάδο Ζωής αλλά και Υγείας δεν θα χάσουν τα δικαιώματά τους και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει.
  • Να ρυθμιστεί νομοθετικά η τύχη των υπολοίπων ασφαλιστηρίων συμβολαίων που παραμένουν εκτός της νομοθετικής ρύθμισης, δηλαδή ασφαλίσεις ζημιών, νοσοκομειακής κάλυψης κλπ.
  • Στα πλαίσια της διαφάνειας και της προστασίας των ασφαλισμένων να υποχρεωθεί η ΕΠ.Ε.Ι.Α να δημοσιεύσει τα ονόματα των ασφαλιστικών εταιρειών που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις φερεγγυότητας. Επιπροσθέτως επιβάλλεται η εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς με τους συνεχείς και αποτελεσματικούς ελέγχους της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία, διαφάνεια και ο υγιής ανταγωνισμός στο χώρο αυτό, αλλά και να τύχουν ουσιαστικής προστασίας οι ασφαλισμένοι- καταναλωτές.
  • Τέλος επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση και υπεύθυνη πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού για το τι μέλει γενέσθαι, με σκοπό να τεθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία και την ανασφάλειά τους.

 

                Η ΕΚΠΟΙΖΩ συστήνει  στους θιγόμενους  καταναλωτές, να συμπληρώνουν το σχετικό Υπόδειγμα Αίτησης που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και να το αποστέλλουν στην υπό εκκαθάριση εταιρεία με κοινοποίηση σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς.  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: