ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΠΙΣ: Εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές σε αγωνία...


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

«Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία Καταναλωτών με απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών 771 / 31-10-2008 & εγγεγραμμένη στο                        

 Συγκεντρωτικό Μητρώο Ενώσεων Καταναλωτών του ΥΠ.ΑΝ με α/α 77 / 31-10-2008 σύμφωνα με το Ν. 2251 / 94.

Βαλτετσίου 43-45, Αθήνα

e mail : pomek-paremvasi@yahoogroups.com

 

ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΠΙΣ: Εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές σε αγωνία… 

Παρατείνεται η αβεβαιότητα και η ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.  Περισσότερο από δύο μήνες έχουν περάσει από την ανακοίνωση της ανάκλησης της αδείας των εταιρειών αυτών και ακόμα κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για την προστασία των ασφαλισμένων τους, ούτε και υπάρχει ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Το πρόβλημα δεν αφορά τόσο τα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτων, αφού στην περίπτωση αυτή η ζημία των ασφαλισμένων είναι σχετικά μικρή. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα συνταξιοδοτικά και στα συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης. Όσοι ασφαλισμένοι είχαν συνάψει αποταμιευτικά συμβόλαια βλέπουν να χάνονται οι οικονομίες μίας ολόκληρης ζωής. Άλλοι που είχαν συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, και κατέβαλαν ασφάλιστρα για 20, ή 30 χρόνια και τώρα που πιθανόν θα τα χρειαστούν βρίσκονται στον αέρα. Και σα να μην έφθανε αυτό κυκλοφορούν και διάφορες διαδόσεις στην αγορά, ότι δηλαδή οι ασφαλισμένοι πρέπει να καταβάλλουν τα ασφάλιστρα κανονικά, για να μην ακυρωθούν τα συμβόλαιά τους. Οσο οι διαδόσεις που κυκλοφορούν πληθαίνουν, τόσο απουσιάζει η παρέμβαση των αρμοδίων φορέων. 

Η Π.ΟΜ.Ε.Κ. καλεί τους καταναλωτές να συμβουλεύονται τις ενώσεις καταναλωτών ή τη Γ.Γ. Καταναλωτή πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Καλούμε επίσης τους αρμόδιους φορείς, (Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης) να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των ασφαλισμένων. Όφειλαν τη στιγμή που αποφάσισαν την ανάκληση της αδείας της ανωτέρω ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά και των λοιπών, ήδη να παρέχουν ξεκάθαρες και σαφείς οδηγίες προς τους ασφαλισμένους τι να πράξουν. Ας το κάνουν τώρα.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: