Μπράβο ,μπράβο ,μπράβο !!! το Ρέθυμνο είναι εδώ, δυναμικό, ελπιδοφόρο, αποτελεσματικό


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πολλές φορές έχουμε καταθέσει την άποψη μας ,ότι το Ρέθυμνο έχει τεράστια «κοιτάσματα» διατιθέμενης ,αλλά αναξιοποίητης, δυναμικής, η οποία απλά «περιμένει» τον κατάλληλο άνθρωπο ,την κατάλληλη ομάδα ανθρώπων, για να «ανελκυσθεί» , να διοχετευθεί στην τοπική κοινωνικοπολιτικοοικονομική καθημερινότητα, και να αποτελέσει το ευεργετικό «πότισμα» της, ώστε να σπαρθούν , να καρπίσουν και να θεριστούν τα χρήσιμα αποτελέσματα της!

Εχουμε κουραστεί να ακούμε ,αδικαιολόγητες, δικαιολογίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται εξαντλητικά στις προσπάθειες κάποιων ,να καλύψουν την ατελέσφορη «γύμνια» τους.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, τόσο απλά όσο απλό είναι το αυτονόητο!

Ένα απλό ,αλλά πολύ αποδεικτικό, παράδειγμα θα αναδείξουμε στο παρόν σημείωμα μας.

Πόσοι από μας γνωρίζουν το μέγεθος της φτώχειας που υπάρχει «στην διπλανή πόρτα μας» ;

Οι πλείστοι ,πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων, νομίζουμε ,ότι στην πόλη μας δεν υπάρχει ανέχεια, δεν υπάρχουν μεγέθη του προβλήματος που να φθάνουν στο δραματικό ύψος της στέρησης ακόμη και ενός καθημερινού πιάτου με φαγητό!

Και όμως, το πρόβλημα υπάρχει και καθημερινά κάποιες «αθόρυβες» τοπικές «δυνάμεις»,πασχίζουν ,αγωνιούν, δίνουν, ζητούν, και καταφέρνουν να καλύπτουν κάποιες εκατοντάδες πιάτα καθημερινού φαγητού ,που προσφέρονται σε ισάριθμους άπορους συμπολίτες μας.

Το να τους απευθύνεις ,είτε σαν υπόλοιπη τοπική κοινωνία, είτε σαν εκπροσώπηση της τοπικής εξουσίας ,είτε υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, ένα τυπικό «μπράβο»,δεν έχει καμιά σημασία ,διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ,απλά, εθελοντές ,και αμοιβή τους είναι μόνον η ικανοποίηση τους από αυτήν την προσφορά τους!

Πρόσφατα οι επιχειρήσεις εστίασης κλπ της περιοχής μας ,ανέδειξαν νέα διοίκηση.

Οι άνθρωποι της νέας διοίκησης, χωρίς να υστερούν σε ουσιαστικό και ρεαλιστικό συνδικαλιστικό δυναμισμό και λειτουργική, προβληματίσθηκαν και ανέδειξαν την κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων τους!

Η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων, είναι μια εθελοντική προσφορά προς την πόλη ,προς τους πολίτες κλπ, και προσφέρεται δωρεάν.

Η πρώτη σκέψη της διοίκησης ,η πρώτη κοινωνική προσφορά τους, στράφηκε προς τις γιορτές της περιόδου αυτής, και θέλησε να καλύψει μια κοινωνική εορταστική εκδήλωση προς τους άπορους της πόλης.

Ετσι ,αναλήφθηκε η πρωτοβουλία και το βάρος της οργάνωσης από το ΔΣ του συλλόγου καταστημάτων εστίασης, δρομολογήθηκε μια σειρά συνεργασιών, για να φτάσουμε στην άψογη εκδήλωση της παραμονής της πρωτοχρονιάς ,που στεγάσθηκε στο «σπίτι του πολιτισμού» στην παληά πόλη του Ρεθύμνου.

Εντελώς αθόρυβα αλλά με πολύ σοβαρότητα και ουσιαστικές ενέργειες, προσφέρθηκε ένα πλούσιο μενού, με άριστης ποιότητας υλικά και μαγείρευμα, με άριστης ποιότητας και ευταξίας σερβίρισμα και εξυπηρέτηση, σε έναν άψογο χώρο, με ζωντανή μουσική και όμορφο εορταστικό περιβάλλον!

Η πρωτοβουλία , η οργάνωση ,και το εστιατορικό μέρος, καλύφθηκαν από τα μέλη του συλλόγου καταστημάτων εστίασης.

Οι πρώτες ύλες,( πρώτης ποιότητας), ήταν προσφορά των επιχειρήσεων-προμηθευτών των καταστημάτων εστίασης.

Τα δώρα που δόθηκαν στους συμπολίτες οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτήν την εκδήλωση αγάπης, ήταν προσφορές καταστημάτων της τοπικής αγοράς.

Ουσιαστική ήταν η πολύτιμη εμπειρία ,και η συμμετοχή της τοπικής εκκλησίας μας, η οποία καθημερινά λειτουργεί ( σε τρείς ενορίες της πόλης) συσσίτια για άπορους συμπολίτες.

Πολύτιμη ,ουσιαστική και αποτελεσματική ήταν η συμμετοχή των γυναικών-στελεχών του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες καθημερινά είναι στις «επάλξεις» της αντιμετώπισης και αυτού του προβλήματος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ,το σωματείο καταστημάτων εστίασης, για να βοηθήσει τις κυρίες του Ερυθρού Σταυρού στην καθημερινή τους προσπάθεια, για σίτιση απόρων και ανήμπορων συμπολιτών, (συμπληρωματικά και πέραν των συσσιτίων της εκκλησίας), προσφέρθηκε να χορηγεί τα αναγκαία γεύματα με προσφορές των επιχειρήσεων μελών του!

Ετσι οι κυρίες του Ερυθρού Σταυρού, εφεξής, θα προσφέρουν τις πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες τους, χωρίς το καθημερινό άγχος της εξασφάλισης των προσφερομένων γευμάτων ( τα οποία πολλές φορές επλήρωναν οι ίδιες!)

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια για το σοβαρότατο τούτο θέμα!

Αισθανόμαστε μια ενδόμυχη υποχρέωση να πούμε ΜΠΡΑΒΟ στο σωματείο των επιχειρήσεων εστίασης, και για την προχθεσινή εορταστική εκδήλωση ,αλλά και για την καθημερινή συνέχιση αυτής της κοινωνικής προσφοράς , που ξεκίνησε με την άψογη αυτή εκδήλωση !

Αισθανόμαστε μια ενδόμυχη υποχρέωση να πούμε ΜΠΡΑΒΟ στις επιχειρήσεις

.της περιοχής μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου εστίασης, και προσέφεραν προϊόντα-εμπορεύματα τους στην εορταστική εκδήλωση.

Είμαστε ,αποδεδειγμένα, βέβαιοι ,ότι αυτή η ανταπόκριση είναι ανοικτή και σε κάθε επόμενη πρόσκληση !

Αισθανόμαστε την ενδόμυχη υποχρέωση να πούμε ΜΠΡΑΒΟ  και να επισημάνουμε την καθημερινή ουσιαστική προσπάθεια ,που γίνεται, στα τοπικά εκκλησιασιαστικά συσσίτια απόρων ,και στην αθόρυβη τεράστια προσφορά των εθελοντριών κυριών του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, που αποτελούν τους Αγγέλους Ελπίδας για πολλούς ανήμπορους συμπολίτες!

Είναι μια αναμφισβήτητη ελπιδοφόρα πραγματικότητα για την πόλη μας, η διαπίστωση ,ότι το Ρέθυμνο ,οι Ρεθεμνιώτες, επιχειρήσεις και απλοί πολίτες, είναι παρόντες σε μια κοινή προσπάθεια.

Με τέτοιες θετικές διαπιστώσεις , το Ρέθυμνο επιδεικνύει δυναμισμό, απλώνει ελπίδες και εισπράττει αποτελέσματα!

Δεν μπορούμε να μην «παραπονεθούμε», και να μην αναρωτηθούμε, για την απουσία του δήμου, ο οποίος θάπρεπε να είναι ο «συντονιστής» στο «εργοτάξιο» της αξιοποίησης του τεράστιου δυναμικού της τοπικής μας κοινωνίας.

Εχουμε μιλήσει πολλές φορές, λέγοντας ,ότι η «ευτυχία» είναι δίπλα μας!

Εμείς επιμένουμε να την «ψάχνουμε» στο Διάστημα!!!

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: