Εκπαίδευση και Κοινωνία


Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΗ

«Εκπαίδευση και Κοινωνία»

Μετά την επιβεβλημένη, λόγω εορτών, διακοπή των ανοικτών Διαλέξεων Προβληματισμού και Παρέμβασης που συνδιοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνου, οι Διαλέξεις συνεχίζονται κανονικά με την τέταρτη κατά σειρά για τη φετινή χρονιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010, στις 8.30 το βράδυ, στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης «Πινακοθήκη Λ. Κανακάκι», (Οδός Χειμάρας 5) στην Παλιά Πόλη.

 Ομιλήτης, στο επίκαιρο θέμα «Μεταναστεύσεις, Διασπορές, Ρατσισμός» είναι ο κ. Δαμανάκης Μ. , Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος θα αναλύσει στους συμμετέχοντες τα εξής:

«Η μαζική είσοδος μεταναστών, μετά το 1989, στην Ελλάδα οδηγεί σταδιακά στη δημογραφική αλλαγή του πληθυσμού και στη μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας από μια σε μεγάλο βαθμό ομοιογενή κοινωνία σε μια τέτοια με έντονα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά. Αυτή η εξέλιξη δεν φαίνεται να είναι αποδεκτή από ένα μεγάλο(;) μέρος των Ελλήνων, πράγμα που γίνεται ωστόσο αντικείμενο τόσο κοινωνικών όσο και πολιτικών ζυμώσεων και αντιπαραθέσεων.

Δεν απουσιάζουν μάλιστα και ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος των μεταναστών, παρόλο που εμείς οι ίδιοι υπήρξαμε κοινωνία αποστολής μεταναστών και είμαστε και σήμερα διασπορικός λαός.

Ο ομιλητής παίρνοντας παραδείγματα από την ελληνική μεταναστευτική εμπειρία και από την ελληνική διασπορά επιχειρεί να φωτίσει πτυχές της μετανάστευσης και στην Ελλάδα, να αναδείξει τα αίτια συμπεριφορών εχθρικών προς τους «ξένους» και να συζητήσει με το ακροατήριο δυνατότητες ειρηνικής συνύπαρξης».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Πανεπιστήμιο

Περισσότερα >>Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: