Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τις τράπεζες


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης, σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για το νομοσχέδιο που κατέθεσε προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με την ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και προστασίας οικονομικών δεδομένων οφειλετών, εξέφρασε την άποψή του, ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου, είναι αναγκαίες για την τόνωση της ρευστότητας, άμεσα απαραίτητες, για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων και αποτελούν ανάσα ζωής και διέξοδο σωτηρίας για το ελληνικό εμπόριο.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, η Υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη σωστά πράττει και δεν υποκύπτει στις πιέσεις των τραπεζών, ούτε την κριτική της ΕΚΤ και επιμένει στην διεύρυνση του βασικού πλαισίου εφαρμογής του νομοσχεδίου.

Στην προκείμενη περίπτωση, το ζήτημα εντοπίζεται στο πόσο γρήγορα μπορεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ακόμη και εάν απαιτηθούν περιορισμοί και προσαρμογές στο επίμαχο θέμα της υπαγωγής των ενήμερων οφειλών στην διαδικασία ρύθμισης.

Παράλληλα, τονίζει ότι το νομοσχέδιο παρέχει το δικαίωμα, με την αμνηστία που επιχειρεί, να απελευθερώσει από την μαύρη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι, με την αποπληρωμή του χρέους τους, επανακτούν την δυνατότητα να επανέλθουν στο τραπεζικό σύστημα και εκτιμάται ότι πάνω από 600 εκ. ευρώ θα ενισχύσουν την αγορά μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Σχετικά με τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, δεν επιθυμούμε να αχρηστευθεί ένα εργαλείο ελέγχου διαχείρισης δυσμενών στοιχείων, αλλά να αναμορφωθεί σε μια ανεξάρτητη αρχή πληροφόρησης και προστασίας των τραπεζών και της αγοράς.

Είναι γνωστό ότι, σε ένα νομοσχέδιο κάποιοι επωφελούνται περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Η στόχευση όμως, του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, είναι να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η επέκταση της ρύθμισης στους ενήμερους οφειλέτες, μπορεί άλλωστε να εκφραστεί από τις τράπεζες με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και αύξηση των δανείων.

Το ελληνικό εμπόριο είναι βέβαιο ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν την ρευστότητα, την κεφαλαιακή επάρκεια και την κερδοφορία ώστε να αυξήσουν την πιστωτική τους επέκταση στην αγορά, στο άμεσο μέλλον, με φθηνότερο δανεισμό.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: