Πότε οι καταναλωτές θα δουν όφελος από τις νέες τεχνολογίες;


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών το τελευταίο χρονικό διάστημα, δέχεται παράπονα καταναλωτών, για την απόφαση ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών να εκπέμπουν, ψηφιακά, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη τεχνολογία. Η απόφαση αυτή αναγκάζει τους καταναλωτές να αγοράσουν συγκεκριμένους αποκωδικοποιητές.

 

Αναγνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και έχουν την ελευθερία να λαμβάνουν αποφάσεις, για την πολιτική τους. Γνωρίζουμε ότι δεν καλούμαστε να πληρώσουμε, άμεσα, για τη λειτουργία αυτών των σταθμών. Όμως, πληρώνουμε, μέσω των διαφημίσεων, των οποίων το κόστος, μετακυλίεται στους καταναλωτές.

 

Θεωρούμε, όμως, ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία, θα μπορούσαν να επιλέξουν να μην προχωρήσουν, στην εφαρμογή αυτής της απόφασης, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας. Δεν είναι δυνατό να καλούνται οι καταναλωτές να πληρώσουν και άλλα χρήματα, για να αγοράσουν αποκωδικοποιητές, τη στιγμή, που οι ίδιοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναγνωρίζουν τα οικονομικά προβλήματα των καταναλωτών.

 

Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τους καταναλωτές, για την πρόθεσή τους να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο πρότυπο, ώστε οι καταναλωτές να κάνουν ανάλογες επιλογές, όταν αγοράζουν τηλεοράσεις.

 

Επισημαίνουμε, στους καταναλωτές, ότι μπορούν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους, για αυτή την εναρμονισμένη ενέργεια τηλεοπτικών σταθμών. Μπορούν να παρακολουθούν όσους σταθμούς συνεχίζουν να εκπέμπουν, με την παλιότερη τεχνολογία και δεν απαιτούν, από τους καταναλωτές, να βάλουν, ξανά, το χέρι, στην τσέπη.

 

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. αγωνίζεται, εδώ και χρόνια, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την κατοχύρωση των ψηφιακών δικαιωμάτων των καταναλωτών. Βασική αρχή, για την εφαρμογή αυτών των δικαιωμάτων, αποτελεί η συμβατότητα τεχνικών μέσων, προγραμμάτων, περιεχομένου κ.λπ. Η απόφαση αυτή των συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε και την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών – BEUC.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: