Ενημέρωση για τα εκτελούμενα εργα στην πόλη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αναφορές στα Μ.Μ.Ε. που αφορούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας όπως το έργο στην Πλατεία Μητροπόλεως θα ήθελα να κάνω τις εξής διευκρινιστικές επισημάνσεις :  

Τόσο το έργο στην Πλατεία Μητροπόλεως όσο και οι πλακοστρώσεις στην Παλιά Πόλη καθώς και το έργο της ύδρευσης - αποχέτευσης στην περιοχή Μασταμπά είναι ως έργα εγγεγραμμένα σε ΣΑΕΠ παρελθόντων χρόνων για να χρηματοδοτηθούν από δημόσιες επενδύσεις.

Η εκροή χρημάτων από την κεντρική Διοίκηση για την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων ήταν μέχρι σήμερα  απογοητευτική και, ως εκ τούτου, ήταν δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των Αναδόχων των έργων.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ρέθυμνο, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης, στον οποίο και παρέδωσα πλήρη φάκελο, ενημερώθηκε για το σύνολο των έργων Δήμου και ΔΕΥΑΡ που χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους, για τις απαιτούμενες πιστώσεις για την εκτέλεσή τους, για τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με την υπογραφή συμβάσεων για την εκτέλεση έργων καθώς και για τα έργα που ενώ κρίνονται απαραίτητα και είναι ενταγμένα δεν έχουν όμως ακόμη λάβει την έγκριση διάθεσης της πίστωσης.

Στη συνέχεια, επακολούθησε προσωπική μου συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη, με την ευκαιρία την παραμονής μου στην Αθήνα για το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, κατά την οποία ο κ. Υφυπουργός μου κατέθεσε το  ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο θέμα και με διαβεβαίωσε πως οι εργολάβοι θα εξοφληθούν, τα έργα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν ενώ, επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και για τη δημοπράτηση ενός ακόμη σημαντικού έργου που αφορά το αντλιοστάσιο της οδού Άρη Βελουχιώτη ώστε να αποσυμφορηθεί από τον υψηλό φόρτο το Αντλιοστάσιο που βρίσκεται στον Άγνωστο Στρατιώτη και να καλυφθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά οι ανάγκες της πόλης μας σε αυτό το επίπεδο.

Κατόπιν αυτής της θετικής εξέλιξης, καμία ανησυχία δεν διατηρούμε για την πορεία των ήδη εκτελούντων αλλά και των προγραμματισμένων έργων.

          Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: