ΕΣΕΕ Για εργασιακά θέματα


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

 

Την ανησυχία της προς τις Διατάξεις του Σχεδίου Νόμου «Εγγυήσεις κατά της εργασιακής ανασφάλειας και άλλες διατάξεις», εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με γράμμα της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, η φιλοσοφία του Νομοσχεδίου δίνει λάθος μήνυμα στην αγορά και δημιουργεί αναστάτωση στις επιχειρήσεις, και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Αντί της κατάργησης περιττών γραφειοκρατικών και χρονοβόρων διαδικασιών, που ταλαιπωρούν εργαζόμενους και εργοδότες, και της αποσαφήνισης και κωδικοποίησης των διατάξεων της εργατικής Νομοθεσίας, εσφαλμενα διατυπώνεται από κάποιες διατάξεις η μετατροπή των εργασιακών σχέσεων σε σχέσεις αντιπαλότητας και δικαστηριακής επίλυσης.

Η ΕΣΕΕ επανειλημμένως έχει τονίσει ότι επιθυμεί την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων ,επιδιώκει εργασιακή ειρήνη και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα :

«Είναι υπέρ της νόμιμης απασχόλησης που ευνοεί τον υγιή ανταγωνισμό, αλλά εναντίον της γραφειοκρατίας και της πλήρους κατάργησης της ελευθερίας των συμβάσεων.

Η διαιώνιση της ασάφειας στις εργασιακές σχέσεις με νέες αποσπασματικές διατάξεις και πνεύμα γραφειοκρατικό και νομικίστικο δεν λύνει, αντιθέτως επιτείνει το πρόβλημα και απειλεί την απασχόληση.

 Η μηχανοργάνωση και ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων σε μία μόνο υπηρεσία ( Επιθεώρηση ), καθώς και η ενοποίηση των ελέγχων και η απάλειψη των ξεπερασμένων, χρονοβόρων διαδικασιών είναι επιτακτικές πλέον.

Για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας απαιτείται ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων ( από ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κλπ ) και συγχρόνως παροχή κινήτρων ώστε να καταστεί ελκυστική η νόμιμη εργασία. Η ουσιαστική αναδιοργάνωση της Επιθεώρησης Εργασίας θα βοηθήσει άμεσα και θα την καταστήσει σεβαστή και αποδεκτή από εργοδότες και εργαζομένους».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: