Απάντηση Δημάρχου σε Π.Α.Μ.Ε.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Π.ΑΜ.Ε. με αφορμή την   προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση την οποία, Μέλη της Οργάνωσης,  «υπερασπίστηκαν» με την κατάληψη του Δημαρχείου και την απαγόρευση εισόδου σε υπαλλήλους και πολίτες, θα ήθελα να πω τα εξής:

Προφανώς αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το συνδικαλισμό και την απεργία. Σε ότι αφορά τη Δημοτική Αρχή αλλά και όλο το Δημοτικό Σύστημα ουδέποτε αποτρέψαμε ή εμποδίσαμε με οποιοδήποτε τρόπο τους εργαζόμενους να απεργήσουν εφόσον το επιθυμούν. Είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, συνταγματικά αναγνωρισμένο και καθ’ όλα αποδεκτό από το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα.

Στην απεργία της π. Τετάρτης όσοι εκ των εργαζομένων αποφάσισαν να απεργήσουν δεν ήρθαν καν στο Δημαρχείο το πρωί. Οι υπόλοιποι που προσήλθαν όμως ήρθαν για να εργαστούν. Πού ακριβώς διέκριναν οι «επαναστάτες» χωρίς αιτία τον «εκβιασμό» και τους «μηχανισμούς» που στήθηκαν για να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους και να τους εξαναγκάσουν σε εργασία;

Πραγματικά, όσα γράφουν είναι  αποκυήματα της νοσηρής τους φαντασίας .  Προβληματιζόμαστε γιατί, νέοι άνθρωποι, στεγνοί από σοβαρά επιχειρήματα αποτελούν – ευτυχώς για όλους – μια μειοψηφία που προσπαθεί να καθυποτάξει την κοινή λογική και να διαστρεβλώσει κάθε έννοια και αρχή δημοκρατικού συνδικαλισμού.

Σε ότι μας αφορά όσο ιερό είναι για μας το δικαίωμα στην απεργία άλλο τόσο είναι και το δικαίωμα στην εργασία.

Έχουν αναρωτηθεί τί έργο παράγουμε στο Δήμο Ρεθύμνου; Μπήκαν στον κόπο να μάθουν τι  αγώνα που δίνουμε καθημερινά, σε μια δύσκολη συγκυρία για όλο τον κόσμο, να εξυπηρετήσουμε τους δημότες, να εξασφαλίσουμε τους μισθούς των εργαζομένων, να παράξουμε κοινωνικό έργο και πολιτισμό; Ας ρωτήσουν άλλο μεγάλο Δήμο της Αθήνας, με ομοϊδεάτη τους Δήμαρχο,  πόσους μήνες παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και πόσο κοντά τους είναι το δημοτικό σύστημα ακόμα και σε προσωπικές τους δυσκολίες;

Ας μας πουν, αν έχουν επώνυμη καταγγελία ποιον υπάλληλο εξαναγκάσαμε να εργαστεί ή ποιον εγκαταλείψαμε απλήρωτο ή πόσο σχολαστικά τηρούμε τον εργατικό Νόμο;

Εδώ, κύριοι και κυρίες του Π.Α.Μ.Ε, το σύστημα λειτουργεί ανθρωποκεντρικά και σε ότι αφορά τους εργαζόμενους και σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Προφανώς, αγνοείτε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που αν δεν εξυπηρετηθούν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, για παράδειγμα, μία μέρα που απροειδοποίητα ο Δήμος κλείνει, κινδυνεύουν να χάσουν προθεσμίες, διακανονισμούς, δικαιώματα και να επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις;

Το Δημοτικό κατάστημα δεν είναι κυβερνητικό κτήριο  ούτε επιτελεί κυβερνητικό έργο. Εδώ, παράγουμε κοινωνικό έργο και στην κοινωνία της οποίας την εξυπηρέτηση εμποδίσατε, σ’ αυτήν θα πρέπει να απολογηθείτε.

Αν θέλετε να κάνετε επαναστατική γυμναστική να την κάνετε εκεί που απευθύνεται η διαμαρτυρία σας.

 Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα επιχειρήματά σας δεν πείθουν τον κόσμο και δεν τον εμπνέουν και γι’ αυτό, μάλλον,  καταφεύγετε σε πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και που δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία. 

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ο κ. Εισαγγελέας παρενέβη αυτεπάγγελτα στην κατάληψη του Δημαρχείου. Μάλιστα κληθήκαμε να υποβάλλουμε μηνύσεις και αρνηθήκαμε.

Παρ’ όλο που κανείς μας δεν κατανόησε τον παραλογισμό ωστόσο δεν θελήσαμε να δώσουμε συνέχεια σε μια, αμφίβολης πολιτικά και δημοκρατικά, πράξη που καταστρατήγησε το δικαίωμα στη εργασία την ίδια ώρα που διαδήλωνε για την εξασφάλισή του.!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. 
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: