«Ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παιδαγωγοί και γονείς».


Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Συνεχίζονται με επιτυχία οι Ανοιχτές Διαλέξεις που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρεθύμνης με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με την 8η Διάλεξη, η οποία θα δοθεί την ερχόμενη   Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, στις 8.30 το βράδυ, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Πινακοθήκη Λ. Κανακάκι).

Το θέμα της Διάλεξης είναι ιδιαιτέρως επίκαιρο κι ενδιαφέρον: «Ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παιδαγωγοί και γονείς». Ομιλητής είναι ο κ. Α. Ματσόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και σύμφωνα με τον ίδιο:

 

« Η παρούσα εισήγηση θα εισαγάγει γονείς και παιδαγωγούς στην σημαντική έννοια της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στα πλαίσια της φιλοσοφίας της ψυχικής υγείας των παιδιών-μαθητών. Στόχος της ψυχοπαιδαγωγικής φιλοσοφίας της Ψυχικής Ανθεκτικότητας, είναι να διδάξουμε στα παιδιά στρατηγικές για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα εμπόδια, τις δυσχέρειες, τις ματαιώσεις καθώς και τα αρνητικά συναισθήματα που γεννούνται από τους κοινωνικοσυναισθηματικούς στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να βιώνουν στο σχολείο και στην οικογένεια.  

Επιπλέον θα αναλυθούν οι μεταβλητές που σχετίζονται με την Ψυχική Ανθεκτικότητα και θα συζητηθούν αποτελεσματικές πρακτικές για γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο την ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας των παιδιών. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν διάφορα προληπτικά προγράμματα Ψυχικής Ανθεκτικότητας που εφαρμόζονται σε νηπιαγωγεία και σχολεία σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα.».

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Ομιλητή:

 

 Ο Αναστάσιος Ματσόπουλος, Ph.D είναι Σχολικός Ψυχολόγος με 20 χρόνια εμπειρίας σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Κύπρου, της Λετονίας και της Ελλάδας. Έχει διδάξει σε αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Fairleigh Dickinson University της Νέας Υερσέης και το Columbia University της Νέας Υόρκης εκπαιδεύοντας σχολικούς ψυχολόγους. Ο κ. Ματσόπουλος έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος σε Ελλάδα και Αμερική (Πολιτεία Νέας Υόρκης) και από το 2002 είναι Επίκουρος Καθηγητής Σχολικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο του ελληνικό βιβλίο με τίτλο «Σχολική Ψυχολογία: Μια Νέα Επιστήμη». Το Μάιο του 2010 κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο με τίτλο «Από την Ευαλωτότητα στην Ψυχική Ανθεκτικότητα: Εφαρμογές στο Σχολικό Πλαίσιο και την Οικογένεια» από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Πανεπιστήμιο

Περισσότερα >>Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: