Το ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Νίνος Νικόλαος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ελεύθερο ωράριο μουσικής

                                                                  χωρίς ηχορύπανση!

 

Πολλές φορές έχουμε πεί ,ότι ψάχνοντας βρίσκει κανείς ιδεογνωσίες που λύνουν όλα τα προβλήματα!

Ένα σημαντικό πρόβλημα για τον δήμο μας, με δύσκολες και «καυτές» παραμέτρους, (που γι αυτό κρατιέται μήνες τώρα στα συρτάρια του δήμου, και δεν λαμβάνονται αποφάσεις!), είναι το ωράριο μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εχουν διατυπωθεί διάφορες προτάσεις, και κάθε μια συνοδεύεται από την αντίστοιχη επιχειρηματολόγηση, οι οποίες αντικρούονται από άλλες πλευρές, με τα δικά τους επιχειρήματα, και το θέμα ,σήμερα, είναι στάσιμο.

Η ουσιαστική παρενέργεια του ωραρίου μουσικής είναι η παραγωγή της όποιας ηχορύπανσης από την λειτουργία της μουσικής, η οποία απομειώνει το δικαίωμα της οικιακής ησυχίας του κατοίκου.

Ηδη ,αλλού, έχουν γίνει βήματα ,με καλά αποτελέσματα, όπου και η μουσική απόλαυση υπάρχει ,και μάλιστα σε όποια ένταση επιθυμεί ο διασκεδάζων πελάτης , αλλά και η κοινή ησυχία δεν ενοχλείται καθόλου!

Οσο και αν ακούγεται παράξενο αυτό ,όμως είναι μια δυνητική , και υλοποιημένη, πραγματικότητα!

Η ιδέα ξεκίνησε από τους συνειδητοποιημένους οικολόγους, οι οποίοι επεζήτησαν να μπορούν να απολαύσουν ,στην ύπαιθρο, την μουσική τους, χωρίς να ενοχλήσουν την πανίδα της περιοχής διασκέδασης τους.

Η λύση που σκέφθηκαν ,και υλοποίησαν ,είναι πολύ απλή και ουσιαστική.

Χρησιμοποίησαν ακουστικά ,μέσω των οποίων άκουγαν την μουσική που παρήγαγε η πηγή ( ο dj , το κασετόφωνο κλπ), χωρίς αυτή η μουσική να διαχέεται στο περιβάλλον!

Πρόσφατα στην Αθήνα, στις 7 Φεβρουαρίου , στην εκδήλωση λήξης της έκθεσης Design Walk, δόθηκε ένα πρωτοπορειακό πάρτυ, ένα Silent Disco πάρτυ, στο οποίο οι συμμετέχοντες διασκέδασαν ακούγοντας μουσική, και χορεύοντας στους ρυθμούς της, από (ασύρματα) ακουστικά!

Με τα ακουστικά αυτά ,μπορούσαν να συντονιστούν σε δύο πηγές μουσικής .έχοντας δηλαδή και δικαίωμα-δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής!

Η ειδησεογραφία λέει ,ότι αυτήν την ιδέα, των silent partys, την υιοθέτησαν και άλλοι διοργανωτές μουσικών εκδηλώσεων, αφού με αυτόν τον τρόπο, και πετύχαιναν την διασκέδαση των συμμετεχόντων ,αλλά και απέφευγαν μηνύσεις για ηχορύπανση κλπ.

[ βλέπε σχετική ειδησεογραφία στο περιοδικό «ταχυδρόμος» της 13.2.2010 ].

Καταθέτουμε στο τραπέζι του διαλόγου και αυτήν την δυνατότητα, προς αξιοποίηση από τους εμπλεκόμενους.

Δηλαδή θα μπορούσε ,( πχ), να υπάρχει ένα αρχικό ωράριο «κλασσικής» ( δηλαδή αυτής που γνωρίζουμε, στα ντεσιμπέλ που γνωρίζουμε), μουσικής και ένα διευρυνόμενο ωράριο silent μουσικής! Και ,βεβαίως, κανείς δεν απαγορεύει την χρήση και απόλαυση της μουσικής ,μέσω των ακουστικών, ολόκληρο το ωράριο!

Ετσι η όποια ηχορύπανση θα σταματά την ωρισθησόμενη ώρα, και το κατάστημα θα μπορεί να συνεχίζει με μουσική μέσω των ακουστικών, χωρίς όχληση των κατοίκων.

Με αυτήν την δυνατότητα το κατάστημα θα μπορεί να παρέχει και μια ποικιλία επιλογής μουσικής ,στον πελάτη του, κάτι που τώρα δεν μπορεί να γίνεται, αφού όλοι ακούν την μοναδική μουσική που αποδίδει η εγκατάσταση του καταστήματος.

Είναι ξεκάθαρο ,ότι αυτή η ιδεογνωσία ,της silent μουσικής, αποτελεί μια ιδανική διέξοδο στο αδιέξοδο του ωραρίου μουσικής, που σήμερα υπάρχει στην πόλη.

 

ΥΓ το παρόν σημείωμα αφορά στην αντιμετώπιση της παραγωγής ηχορύπανσης από την μουσική, και δεν αναιρεί όσα έχουμε πεί για την συνολική τοποθέτηση μας στην λειτουργία της π πόλης ( δηλ και τις λοιπές παραμέτρους του προβλήματος της π πόλης)

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: