Ανακοίνωση για την κατάληψη του Δημαρχείου από το Π.ΑΜ.Ε.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Κατόπιν της προκλητικής κατάληψης του Δημαρχιακού Μεγάρου από τους συνδικαλιστές του Π.ΑΜ.Ε., θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Είναι η τρίτη φορά που, στο πλαίσιο μιας κινητοποίησης που οι ίδιοι αποφάσισαν, οι συνδικαλιστές του Π.ΑΜ.Ε. προχωρούν αυθαίρετα στην κατάληψη του Δημαρχείου απαγορεύοντας την είσοδο τόσο στους υπαλλήλους που αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην απεργία όσο και στους δημότες που ήθελαν να εξυπηρετηθούν.

Εξηγήσαμε σε προηγούμενη επιστολή μας τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια κίνηση είναι παράνομη, καταχρηστική και προσβλητική. Φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές στο όνομα μιας επαναστατικότητας, δεν κατανοούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν απέναντι τους την κοινωνία αφού αποφασίζουν, χωρίς καμία εξουσιοδότηση εκ μέρους των πολιτών, το πότε και το πώς θα διεκπεραιώσουν επείγοντες και με οικονομικό κόστος υποθέσεις τους.

Επαναλαμβάνουμε, με την ελπίδα να γίνουμε κατανοητοί, πως το Δημαρχείο δεν είναι κυβερνητικό κατάστημα ούτε κοινόχρηστος χώρος. Είναι δημοτικό κτήριο, που επιτελεί συγκεκριμένο κοινωνικό έργο και σε καμία περίπτωση δεν ασκεί κυβερνητικές εξουσίες.

Λυπούμαι αλλά την επόμενη φορά που είτε το Π.Α.Μ.Ε. είτε οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος καταληψίας προβεί σε αντίστοιχη πρωτοβουλία θα ζητήσουμε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, την παρέμβαση της δικαιοσύνης και αδιαφορούμε για τους χαρακτηρισμούς που θα διατυπωθούν από μέρους τους. Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και καλούμε τους πάντες ν αντιληφθούν ότι η παρεμπόδιση της εξυπηρέτησης του κοινού και η αναγκαστική υποταγή του σε πρακτικές που παραβιάζουν το δικαίωμα του καθενός να απολαμβάνει υπηρεσίες που με αγώνα κατοχυρώθηκαν, αποτελεί αδίκημα και συμπεριφορά που δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

Η συμμετοχή στην απεργία θα πρέπει να αποτελεί προϊόν ανεμπόδιστης κι ελεύθερης βούλησης του πολίτη και του κάθε εργαζόμενου. Κι όχι προϊόν εξαναγκασμού. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τους  κάνουμε υποδείξεις για το πώς θα εφαρμόσουν την πολιτική που υπηρετούν.

 Εκείνο για το οποίο τους  διαβεβαιώνουμε είναι πως δεν πρόκειται να συναντήσουν  άλλη ανοχή και υπομονή εκ μέρους μας. Την επόμενη φορά, η όποια αξιόποινη δράση τους θα τύχει και της προβλεπόμενης από το Νόμο κύρωσης.

           

 

                                                            Με τιμή

 

                                     ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ                               

                                         ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ   

           

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: