Τί είναι και πού οφείλεται η νόσος του Parkinson;


Κατηγορία: Υγεία

Αποστολέας:

Στεφανάκης Πέτρος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκισον αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα εντός του 2006, με τη μορφή αυτοκόλλητης ταινίας που θα επικολλάτε στο δέρμα του ασθενούς, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στη διάρκεια των εργασιών του 9ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νευρολογίας που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ουσία rotigotine έχει το πλεονέκτημα της ελεγχόμενης και συνεχούς απελευθέρωσής της μέσω του δέρματος του ασθενούς, με αποτέλεσμα να παρακάμπτονται οι παρενέργειες που προκαλούν τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα.

Επιπλέον, ο ασθενής θα απαλλάσσεται από τη διαδικασία της λήψης φαρμάκων σε συγκεκριμένες ώρες, καθώς θα τοποθετεί το αυτοκόλλητο σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός του μία φορά την ημέρα και θα το αλλάζει ύστερα από εικοσιτέσσερις ώρες.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια του συνεδρίου, η συγκεκριμένη ουσία είναι ασφαλής και αποδεδειγμένα δραστική στα πρώιμα στάδια της νόσου, ενώ σε προχωρημένο στάδιο επιτυγχάνεται ο περιορισμός της δόσης ντοπαμίνης που χορηγείται στους ασθενείς και η υποχώρηση των παρενεργειών που προκαλούνται.

Παράλληλα, ερευνάται το ενδεχόμενο της επιβράδυνσης της νόσου με τη χρήση του αυτοκόλλητου. Εξάλλου σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα, διαπιστώθηκε ότι σε πρώιμο στάδιο παρατηρούνται διαταραχές στον ύπνο οι οποίες στο παρελθόν δεν είχαν συνδυαστεί με τη νόσο.

Αναφορικά με τα αγγειακά εγκεφαλικά οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώνεται η έρευνα σχετικά με τις νευροπροστατευτικές ουσίες που έχουν σκοπό να προφυλάξουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από τη νέκρωση.

Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχει και η Ελλάδα με 4 κέντρα μελέτης της επίδρασης των ουσιών.

Επίσης στο πλαίσιο του Συνεδρίου Νευρολογίας ανακοινώθηκε ότι θα παρασκευαστούν σύντομα νέα φάρμακα με περιορισμένες παρενέργειες έναντι αυτών που λαμβάνουν οι ασθενείς στην οξεία φάση της ημικρανίας.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: