Δ.Ν.Τ., ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και όχι το τέλος του οικονομικού αυτεξούσιου της χώρας μας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείουείναι βέβαιο ότι θα αλλάξει βασικά δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα για τον τρόπο ζωής μας αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία της αγοράς.  Η επόμενη μέρα αποτελεί μονόδρομο για την χώρα για την προσεχή πενταετία. Το ΔΝΤ με απλά λόγια αποτελεί λύση για τις τράπεζες, πλήγμα για την εθνική οικονομία και την πολιτική αξιοπρέπεια της χώρας μας. Ενδεχομένως να αποτελέσει παγίδα και για το ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Το βέβαιο είναι ότι ο μηχανισμός στήριξης δεν αποτελεί ασφαλές καταφύγιο και κυρίως δεν μας διασφαλίζει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς σήμερα να προεξοφλήσει την τελική έκβαση αυτής της επιλογής.

Το ερώτημα που δημιουργείται σε όλους μας είναι ποιος θα αποφασίζει και πως θα αποφασίζει; Κατά πόσο εκχωρούμε νευραλγικές λειτουργίες και αρμοδιότητες σε μια ομάδα τεχνοκρατών και τι επιπτώσεις θα έχουνε αυτές οι αποφάσεις στο κοινωνικό κράτος; Η ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε την λύση της λιτότητας επιδιώκοντας τη σταθεροποίηση της οικονομίας μέσω της ύφεσης.

Το ελληνικό εμπόριο και πάλι θα σταθεί αρωγός κάθε προσπάθειας για την επίτευξη της οικονομικής μας σωτηρίας, επιδεικνύοντας κοινωνικό και οικονομικό πατριωτισμό. Είναι διατεθειμένο να θεωρήσει τον μεικτό μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ ως την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και όχι ως το τέλος του οικονομικού αυτεξούσιου».

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: