Πρόταση για τη διεθνή προβολή του Κρητικού ελαιόλαδου


Κατηγορία: Γεωργικά

Αποστολέας:

Σχοιναράκη - Ηλιάκη Ευαγγελία

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πρόταση για την υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων με στόχο την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου, κατάθεσε στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου η διανομαρχιακή, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», στην οποία προεδρεύει η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη. Η πρόταση κατατέθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων. Αντικείμενο της πρότασης είναι η υλοποίηση τριήμερου διαδραστικού προγράμματος για την προβολή του Κρητικού Ελαιολάδου σε ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δημοσιογράφων γαστρονομίας.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση σεμιναρίου για την ποιότητα και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού Ελαιολάδου με την παράλληλη υλοποίηση γευσιγνωσίας ελαιολάδου και την ανάδειξη της κεντρικής του θέσης στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κρητική Διατροφή. Παράλληλα θα υλοποιηθούν πρακτικά σεμινάρια Κρητικής Κουζίνας, επισκέψεις σε μνημειακά ελαιόδεντρα, ελαιοτριβεία και γυναικείους συνεταιρισμούς για την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής, αλλά και τη γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων με βάση το ελαιόλαδο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός της ελαιοκομικής περιόδου, οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν και τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης, ούτως ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του τοπικά παραγόμενου ελαιολάδου, ενισχύοντας και την έννοια της Κρήτης ως γαστρονομικού προορισμού με μεγάλο πλούτο και ποικιλία.

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να έχει υψηλό αναπτυξιακό αποτέλεσμα καθώς, πέραν της προβολής της Κρήτης και της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου, οι προσκεκλημένοι θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές γευσιγνωσίας που θα εξασφαλίσουν την αναγνώριση της υπεροχής του Κρητικού Ελαιολάδου έναντι άλλων, πληροφορίες τις οποίες αναμένεται να διοχετεύσουν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσω της εργασίας τους και των ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:




Παλαιότερα άρθρα Γεωργικά

Περισσότερα >>



Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: