Ημερίδα και μιας Έκθεση Κεραμικής -Αγγειοπλαστικής


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνου και του Δήμου Στρασβούργου εγκαινιάζεται τις επόμενες ημέρες στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο μιας Ημερίδας και μιας Έκθεσης Κεραμικής -Αγγειοπλαστικής που φιλοξενείται στο Φρούριο Φορτέτζα του Ρεθύμνου. Πρόκειται για την έναρξη μιας ουσιαστικής και γόνιμης σύμπραξης των δύο Δήμων στους τομείς του Πολιτισμού – Τουρισμού και Περιβάλλοντος η οποία έλκει την αφετηρία της από την περυσινή επίσκεψη της Εντεταλμένης Δημ. Συμβούλου σε θέματα Τουρισμού Πολιτισμού κας Πέπης Μπιρλιράκη, πέρυσι στο Στρασβούργο όπου και θεμελιώθηκε αρχικά η βούληση αμφότερων των Δήμων για συνεργασία. Η κρίσιμη δοκιμασία που βιώνει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες όχι μόνον δεν αποθάρρυνε τη συνεργασία αυτή αλλά την ενίσχυσε γεγονός που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Στρασβούργου κ. Roland Reis  όταν ερωτήθηκε «Μα τώρα θα ξεκινήσετε συνεργασία με την Ελλάδα;» «Ειδικά τώρα!»

Η αταλάντευτη πρόθεση συνεργασίας εκ μέρους και των δύο πλευρών μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αυτής.

Έτσι, αύριο,  Πέμπτη 12/05/2010, η πόλη μας υποδέχεται το Δήμαρχο Στρασβούργου και τους συνεργάτες του και, όπως θα διαπιστώστε από το Πρόγραμμα που σας επισυνάπτομε, η παραμονή του θα συνδυαστεί με μία Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στην οποία κύριοι εισηγητές είναι οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου και Στρασβούργου ενώ θα συμμετάσχουν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ Παπαδουράκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ κ. Κώστας Λαμπρινός, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Μπιρλιράκη Πέπη και ο Διευθυντής του Γραφείου Π. Πόλης Ρεθύμνου κ. Στάθης Κελέκης,  οι οποίοι θα κάνουν εισηγήσεις πάνω σε θέματα αρμοδιότητάς τους.

Την απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνουν  τα εγκαίνια Έκθεσης με έργα του καλλιτέχνη Raymond – Emile Waydelich ο οποίος φιλοξενείται εδώ κι ένα χρόνο στις Μαργαρίτες και μεταξύ άλλων ανταλλάσσει τεχνικές και τεχνοτροπίες με του ντόπιους πάνω στην Κεραμική – Αγγειοπλαστική. Η συγκεκριμένη Έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων Καλλιτεχνών Apollonia στο οποίο μετέχει από πλευράς Ρεθύμνου το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.  

Παράλληλα προβλέπονται επισκέψεις σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια και αντιπροσωπευτικά μέρη του Ρεθύμνου προκειμένου ο Δήμαρχος Στρασβούργου να γνωρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο ο χρόνος της παραμονής του στην πόλη μας το επιτρέψει, τη φυσιογνωμία του Ρεθύμνου, την κουλτούρα, την Παράδοση και τον Πολιτισμό του.

Η Ημερίδα θα είναι ανοικτή για όσους συμπολίτες ή επισκέπτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της (Σάββατο 15/05/2010, 11.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.) ενώ τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.30 στην Πινακοθήκη «Λ. Κανακάκις» (διάρκεια Έκθεσης ως τις 30 Ιουνίου 2010).  

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πέμπτη 13.05.2010

19:10     Άφιξη Δημάρχου Στρασβούργου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και αναχώρηση για Ρέθυμνο με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δημάρχου Ρεθύμνου.

20:30     Άφιξη στο ξενοδοχείο «Θεάρτεμις» και ξεκούραση.

21:30     Παράθεση δείπνου υποδοχής από το Δήμαρχο Ρεθύμνου.

 

Παρασκευή 14.05.2010

11:00     Κοινή Συνέντευξη Τύπου στο «Χάνι του Παττακού» όπου στεγάζεται το Γραφείο του Πολιτισμού – Τουρισμού και το Γραφείο Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, των Δημάρχων Ρεθύμνου και Στρασβούργου με θέμα «Επίσκεψη – Εγκαίνια έκθεσης και έναρξη συνεργασίας Ρεθύμνου – Στρασβούργου».

11:30    Αναχώρηση για περιήγηση στην ενδοχώρα.

Επίσκεψη στο Φράγμα Ποταμών, στην Ιερά Μονή Αρκαδίου (υποδοχή από τον Ηγούμενο της Μονής), στα Καψαλιανά (επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς) και γεύμα. Την ξενάγηση θα κάνει ο αρχαιολόγος του Γραφείου Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Κώστας Γιαπιτσόγλου.

Αναχώρηση και επιστροφή στο Ρέθυμνο για ανάπαυση.

19:00    Ξενάγηση στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

21:00    Δείπνο στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

 

 Σάββατο  15.05.2010

11:00 Συνάντηση - Ημερίδα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με θέμα «Ρέθυμνο – Στρασβούργο: Προοπτικές συνεργασίας – ανταλλαγής σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού - Περιβάλλοντος».

Συζήτηση – γνωριμία με τοπικούς φορείς των παραπάνω τομέων.

14:00  Γεύμα.

19:30  Εγκαίνια έκθεσης κεραμικής στην αίθουσα Πυροβολικού του φρουρίου Φορτέτζα

21:00  Επίσημο δείπνο από το Δήμαρχο Ρεθύμνου.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: