Προκήρυξη Πανελλήνιου διαγωνισμού έμμετρης σάτιρας «Παύλος Πολυχρονάκης»


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Νικολακάκης Δημήτρης

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων προκηρύσσει Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Έμμετρης Σατιρικής Ποίησης, με βραβείο ύψους 2000 € για τον πρώτο νικητή.

            Εμπνευστής του διαγωνισμού, που θα προκηρύσσεται κάθε Απρίλιο, αλλά και μόνιμος χορηγός του χρηματικού ποσού του πρώτου βραβείου, είναι ο συγγραφέας και σατιρικός ποιητής Παύλος Πολυχρονάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών.

            Η καθιέρωση του διαγωνισμού αυτού γίνεται για να δοθεί η δυνατότητα ν’ αναδειχθούν (σε πανελλήνια κλίμακα) νέοι άνθρωποι, που ασχολούνται με το είδος. Τα κείμενα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010 στη διεύθυνση:

ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

8ης Δεκεμβρίου 44

Χανιά 73132

            Τα αποτελέσματα θ’ ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών σε ειδική επίσημη τελετή. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν καί τα βραβευμένα ποιήματα.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

-          Το θέμα είναι ελεύθερο. (Μπορεί να αφορά σε πρόσωπα, πράγματα, ή καταστάσεις).

-          Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι. Όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 50 και να μην έχουν πάνω από 13 συλλαβές.

-          Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.

-          Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, τυπωμένα στη μιά όψη της σελίδας και οπωσδήποτε υπογραμμένα με ψευδώνυμο.

-          Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά σε πέντε (5) αντίγραφα. Μέσα στο ίδιο φάκελο να υπάρχουν (σ’ ένα μικρότερο κλειστό φάκελο) τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τηλέφωνα. Στο εξωτερικό του μικρού φακέλου, να είναι γραμμένο το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος.

Η βαθμολόγηση των κειμένων θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές, επιλεγμένους από το Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές, με βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 20.

Το πρώτο βραβείο θα δοθεί σε ποίημα που οπωσδήποτε θα λάβει μέσο όρο άνω του 18. Στους υπόλοιπους νικητές θα απονεμηθούν κατά σειρά τρεις (3) έπαινοι (Α,Β,και Γ,) και έξι (6) τιμητικά διπλώματα, συνοδευόμενα από διάφορα δώρα.

      Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 28213-40152, 28210-31984 και 6973-433905.  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: