Νέες παγίδες στήνουν οι τράπεζες στους καταναλωτές!


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η παρέμβαση της πολιτείας με την ψήφιση του ν/σ για την ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών

Ο τράπεζες αφού κερδοσκόπησαν επί σειρά  ετών σε βάρος των καταναλωτών (με επιθετικές μορφές πώλησης προϊόντων αντιδεοντολογικές, αθέμιτες και παράνομες), με τοκογλυφικά επιτόκια  14% και  20%, με δανεισμό χωρίς κανέναν κριτήριο και έλεγχο, τώρα επιχειρούν να εγκλωβίσουν για δεύτερη φορά τους καταναλωτές με τις δήθεν προσφορές των νέων ρυθμίσεων.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ προτείνουν επιμήκυνσης του χρόνου εξόφλησης χρεών από πιστωτικές κάρτες με …μείωση του επιτοκίου από 15 και 16 % σε 10% έως 15%! Ή ακόμα «μεγαλύτερη» προσφορά: μείωση του επιτοκίου καταναλωτικών δανείων από 12 και 14% σε 5,5%  - 6,5% σήμερα (που αύριο όμως, με την αύξηση του euribor, μπορεί να φθάσει και το 7 ή 8%) αλλά και με προσημείωση ακινήτου!

Είναι φανερό ότι με τέτοιες «ρυθμίσεις» το μόνον που μπορεί να συμβεί είναι να εγκλωβιστούν για άλλη μία φορά οι καταναλωτές – δανειολήπτες και να μετατεθεί το πρόβλημα για δύο ή για έξι μήνες.

Τα προβλήματα χιλιάδων καταναλωτών είναι τεράστια, και με  τις επικοινωνιακές  «επιθέσεις» των τραπεζών δεν λύνονται. Γι’ αυτό καλούμε για άλλη μία φορά την πολιτεία να παρέμβει, πριν είναι αργά. Το ζητούμενο είναι να γίνει μία πραγματικά δίκαιη και ρεαλιστική ρύθμιση για να προλάβουμε τα χειρότερα και όχι να αναβάλουμε τις αυτοκτονίες για λίγες ημέρες ή λίγους μήνες!

Η  Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καλεί την Κυβέρνηση

1. να προβεί ΑΜΕΣΩΣ  - χωρίς υπαναχώρηση από τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις- στην ψήφιση, του κρίσιμου νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού κοινωνικού προβλήματος της υπερχρέωσης των καταναλωτών, αλλά και του νομοσχεδίου για την προστασία αυτών στις τραπεζικές συναλλαγές εν γένει,

2. να ρυθμίσει την αναστολή των πλειστηριασμών «πάγωμα» τουλάχιστον μέχρι το τέλος του παρόντος έτους  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: