«SOS» εκπέμπει το λιανεμπόριο. Βαρύ το κλίμα στην αγορά από τον υψηλό «φορολογικό πληθωρισμό», την διαρκή απραξία και την «καταναλωτική αποχή».


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η μεγάλη υποχώρηση των πωλήσεων το 1ο πεντάμηνο του 2010 δημιούργησε αντίστοιχα σημαντική υστέρηση εσόδων στο Δημόσιο και επιβεβαίωσε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα, είναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Δυστυχώς, η «ελληνική συνταγή» δεν στηρίζεται στην αναθέρμανση της ζήτησης και στην σταθεροποίηση των αμοιβών για την καταπολέμηση των Δημοσίων Ελλειμμάτων, αλλά αντίθετα βασίζεται στον περιορισμό της προσφοράς, ως μοναδική δυνατότητα περιορισμού του Δημόσιου Χρέους, ανεξαρτήτως κόστους.

Η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στο 5,4% σε σύγκριση με το 4,8% του προηγούμενου μήνα, προϋποθέτει την επανεξέταση της στρατηγικής επιβολήςνέων φόρων, μέσω ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης, πριν καταλήξουμε στην «μαζική χρεοκοπία» των Μμε ελληνικών επιχειρήσεων.

Το οικονομικό επιτελείο με τις υποδείξεις της «Τρόικας», προσπαθεί να γεμίσει τον «Πίθο των Δαναΐδων» με τακτικές και έκτακτες εισφορές και δεν βλέπει ότι οι επιχειρήσεις γονάτισαν από την κρίση, από την αναιμική κατανάλωση, την έλλειψη ρευστότητας και το απαγορευτικά αυξημένο κόστος του χρήματος.

Οι αρνητικοί δείκτες οικονομικού κλίματος, η μείωση των θέσεων απασχόλησης και η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού, παραπέμπουν στο φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού και μας απομακρύνουν από κάθε προσδοκία επανόδου σε ρυθμούς τουλάχιστον συντήρησης και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την αγορά σε χιλιάδες «λουκέτα» με δραματικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Οι απαισιόδοξες σκέψεις, η ανασφάλεια, η δυσαρέσκεια αλλά και η αγανάκτηση ξεχειλίζει πλέον σε εμπόρους και καταναλωτές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επισφαλείς συνθήκες.

Τα «εκτεθειμένα» οικονομικά σχέδια της «Τρόικας» και οι αποφάσεις της θα φέρουν ντόμινο χρεών στην ελληνική αγορά. Όλες οι «δράσεις» είσπραξης παλαιών οφειλών και νέων φόρων θα μείνουν μόνο στη θεωρία, γιατί στην πράξη θα συνεχιστεί να αυξάνεται η υστέρηση εσόδων από ΦΠΑ, ΦΜΥ, φόρους και εισφορές.

Ας προβληματιστεί, λοιπόν, το οικονομικό επιτελείο και ας αναθεωρήσει σε συνθήκες πραγματικής οικονομίας την κατάσταση, πριν δημιουργηθεί «κραχ» στο ελληνικό εμπόριο και την εγχώρια αγορά.

Η ΕΣΕΕ, βλέποντας ότι οδηγούμαστε ολοταχώς σε αδιέξοδο, θα καταθέσει τις θέσεις της σχετικά με τα μέτρα αυτά που οδηγούν στην αναπόφευκτη αδρανοποίηση της αγοράς καθώς και τις προτάσεις της για την επαναλειτουργία της, στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: