Πολιτισμός

Βενετσιάνικο Ρολόι του Ρεθύμνου - Αρχαιολογικοί χώροι στο Ρέθυμνο

6. Πέρα από τη Φιέστα

Έρχεται η Καθαρά Δευτέρα ξαναφοράμε τις μάσκες της καθημερινότητας. Ο καθένας περιορίζεται στον ατομικό του μικρόκοσμο, αδιαφορώντας συχνά για ό,τι δεν τον ωφελεί προσωπικά. Γιατί άραγε το πάθος, τον ενθουσιασμό και τη συλλογικότητα του Καρναβαλιού να μην το αξιοποιήσουμε δημιουργώντας κάτι που θα συμβολίζει την αγάπη προς τον τόπο μας, πέρα από προσωπικά συμφέροντα; Άλλωστε, ό,τι μας πικραίνει και μας ενοχλεί σε αυτήν την πόλη, έχει δημιουργηθεί ή έχει απωλεσθεί προς εξυπηρέτηση κάποιου.
Σε αυτήν την εποχή πολλά από τα στολίδια του τόπου μας  έχουν χαθεί για πάντα και άλλα ψυχορραγούν ελπίζοντας σε μια χείρα σωτηρίας. Είναι καιρός να παρουσιάσει η πόλη μας κάτι που δεν θα αποτελεί σύμβολο αρχαιολατρίας ή οπισθοδρομικότητας. Κάτι που θα συμβολίζει διαχρονικές αξίες ως βάσεις σε ένα σημερινό νέο ξεκίνημα για την πόλη και τους ανθρώπους της.


Γράφει ο Νίκος Γ. Δασκαλάκης
Πολιτικός  Μηχ., Master GiS, Ε.Μ.Π.


Πηγές_____________
[1]. Ν.Α. Κοκονάς, (1995), «Το Βενετσιάνικο Ρολόι του Ρεθύμνου – Ένα   μνημείο της Κρητικής Αναγέννησης στην πορεία του χρόνου».
[2]. Λευτέρης Σ. Κρυοβρυσανάκης, (2006), «Πανόραμα Ρεθύμνου».
[3]. Μιχάλης Τρούλης, (1998), «Ρέθυμνο, Ιστορία – Περιήγηση – Σύγχρονη       Ζωή». Μίτος.
[4]. Εύα Λαδιά, (2008), «Πώς σώθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο κατά την          Κατοχή». Εφημερίδα Ρεθεμνιώτικα Νέα 12/13.01.08, σ. 4

Πολιτισμός Ρέθυμνο

Σχετικές Κατηγορίες


Χρήσιμες Πληροφορίες

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: