Print
Αποστολέας:

 
Ολυμπιακή Φλόγα 2012

H θερμή υποδοχή που επεφύλαξε η πόλη μας στην Ολυμπιακή Φλόγα που αφίχθη στο Ρέθυμνο την π. Παρασκευή επιβεβαίωσε την πίστη μας σε υψηλά ιδανικά και σηματοδότησε την ανάγκη όλων μας να εμπνευστούμε, ν’ αντλήσουμε δύναμη κι αισιοδοξία και να πορευτούμε στους δύσκολους τούτους καιρούς με τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της Ελευθερίας, της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης, που γαλουχηθήκαμε ως λαός.

Σύσσωμες οι αρχές της πόλης μας, υπηρεσίες, φορείς, επιχειρηματίες, απλοί πολίτες κι επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους και την ευγενική τους συμμετοχή την τελετή που πραγματοποιήθηκε για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ρέθυμνο. Την επιτυχία αυτή της διοργάνωσης εγγυήθηκαν όσοι εργάστηκαν με επαγγελματισμό, ευσυνειδησία εκι ανιδιοτέλεια. Και ήταν πολλοί:

Οι διακεκριμένοι Ρεθεμνιώτες αθλητές – λαμπαδηδρόμοι:
1ος Λαμπαδηδρόμος : Καλούδης Μάρκος (κλασσικός αθλητισμός) ξεκίνησε από το ύψος της Φορτέτζας συνοδευμένος από τους: Βασιλάκης Ιωάννης (ιστιοπλοΐα) & Σταυρουλάκη Μαρια (βόλεϊ),
2ος Λαμπαδηδρόμος: Σηφογιαννάκης Αντώνιος (άρση βαρών) με τους συνοδούς: Αποδουλιανάκη Στυλιανό (ποδηλασία) & Καλοκύρη Άρτεμις (ποδόσφαιρο),
3ος Λαμπαδηδρόμος: Δαμανάκης Στυλιανός (κλασσικός αθλητισμός), συνοδευμένος με τους: Φουρναράκη Μιχαήλ (στίβος) & Παλιεράκη Χρύσα (τένις),
4ος Λαμπαδηδρόμος: Ζήσιμος Ανδρέας Ολυμπιονίκης (κολύμβηση), συνοδευμένος από τους: Θεοδώρου Νικόλαο (σκάκι) και Σταγάκη Στέλλα (μπάσκετ), ο οποίος τέλεσε την αφή της Φλόγας στο βωμό, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου  Στρατιώτη.
5ο Λαμπαδηδρόμο κ. Μαρινάκη Ιωάννη (κλασσικός αθλητισμός) με τους συνοδούς Φραγκιαδάκη Μιχαήλ (άσρη βαρών) και την Παντελιδάκη Ελευθερία (ενόργανη)
6ος Λαμπαδηδρόμος Λαχνιδάκης Δημήτριος (μαζικός αθλητισμός) με τους
συνοδούς: Ακουμιανάκη Δημήτρη (πόλο) και Παυλάκη Σωτηρία (ταεκ βοντό).

Η Μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου μας που απέδωσε άψογα τον  Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Υμνους  Μ. Βρετανίας και Ελλάδας.
Ο λυράρης Κωστής Κουτελιδάκης και οι συνεργάτες του κρητικοί καλλιτέχνες  Σαββάκης Γιώργος, Μανδακάκης Λουκάς και Νικολουδάκης Βασίλης που προσέφεραν στους παρευρισκόμενους ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Τα μέλη των Μουσικοχορευτικών  Συλλόγων : Αρκάδι, Βρακοφόροι, Ερωφίλη, Κρήτες και Λύκειο Ελληνίδων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ανέδειξαν με ξεχωριστή χαρη και ικανότητα  δύο από τους πιο αντιπροσωπευτικούς χορούς της Κρήτης, τον «Καστρινό» και το «Συρτό».

Η χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, που τραγούδησε μελωδικά ένα  παραδοσιακό Δημοτικό τραγούδι και τις χορωδίες του Γυμνασίου – Λυκείου Επισκοπής και του Γυμνασίου Ατσιποπούλου με την ξεχωριστή απόδοση τους στο τραγούδι «Φωτιά στα Σύνορα της Γης» από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που επάνδρωσε τους σταθμούς, συνόδευσε την πορεία της Φλόγας και οριοθέτησε με στοργή και σεβασμό την αφή της στο χώρο του Μνημείου.  

Τα Δημοτικά σχολεία: 1ο, 6ο, 7ο και 13ο, τα  Γυμνάσια 1ο και 2ο και το 3ο Λύκειο Ρεθύμνης, που συμμετείχαν στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.
Η γραμματεία Συλλόγου ξενοδόχων, που ενημέρωσε τους ξένους επισκέπτες.
Οι Επαγγελματίες του Ενετικού Λιμανιού, οι οποίοι διευθέτησαν το χώρο έμπροσθεν των καταστημάτων τους, για την διέλευση της πορείας την Ολυμπιακής Φλόγας.

Οι επιχειρηματίες της πόλης μας που έστησαν τους σταθμούς με κεράσματα στις παρακάτω επιχειρήσεις: μεζεδοπωλείο «Εν Πλώ», καφέ – καφε-μπαρ «Nuvell», ταχυφαγείο «Everest», εστιατόριο «Σαμαριά», ζαχαροπλαστείο «Firenze», ψητοπωλείο «Θράκα» και Ξενοδοχείο «Porto Rethymno».

Οι εταιρείες: ΔΑΝΑΟΣ ΕΠΕ, για την χορηγία σε μπλουζάκια των μικρών μας συνοδών, το βιβλιοπωλείο «Σύνολο» για την εκτύπωση των αφισών καθώς και η κα  Κάτια Κριτσωτάκη για την μετάφραση κειμένου.

Όλοι οι παραπάνω συμπολίτες ανταποκρίθηκαν με θέρμη, αμεσότητα και μεγάλη διάθεση προσφοράς στην πρόκληση που τους απηύθυναν το  Γραφείου Αθλητισμού, το Τμήμα Παιδείας και το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου μας, για τη διοργάνωση της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ρέθυμνο. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα γιατί απέδειξαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο πως πάνω και πέρα από την κρισιμότητα των συγκυριών που ζούμε, βάζουμε τα ιδανικά μας και όσα τα συμβολίζουν, υπηρετώντας τα χωρίς να σκεφτόμαστε κόπο και χρόνο. 

 Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία χάρης στην ακούραστη και πρόθυμη συνεργασία όλων των σωμάτων ασφαλείας του τόπου μας: Αστυνομική Δ/νση Ρεθύμνης, Τροχαία Ρεθύμνης και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνης και τις Υπηρεσίες του Δήμου μας: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Δημοτική Αστυνομία, Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα καθαριότητας, το προσωπικό του Τμήματος Αθλητισμού, το προσωπικό της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.,  το Γραφείο Τουρισμού και το προσωπικό του Γραφείου Δημάρχου.


Rethimno.gr - Το Ρέθυμνο e-λεκτρονικά!