Print
Αποστολέας:

 
ΔΤ για διάθεση Μελίνα Μερκούρη σε αθλητές

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ                                Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ      Π Ρ Ο Σ  Τα Τοπικά Μ.Μ.Ε.        
Τηλ.: 28313 41327                                                             
Fax: 28310 29879                                                                
e-mail: typos@rethymno.gr                             

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Μπενάκη/ Γυμναστή σχετικά με την διάθεση του Κλειστού  Γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» στους αθλητές, θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μας άποψη:
Οι αθλητικές δομές που υπάρχουν στην πόλη μας είναι δεδομένες. Οι διευθυντές των σχολείων διαχειρίζονται τους αθλητικούς χώρους και ο Δήμος μας σέβεται αυτή την αυτονομία στη διαχείριση τόσο εκ μέρους των σχολείων όσο κι εκ μέρους των Διευθυντών τους. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Μπενάκης ως Γυμναστής σε σχολείο και υποθέτω δεν θα διαφωνήσει  μαζί μας.
Οι υφιστάμενοι αθλητικοί χώροι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του συνόλου των αθλητών σωματείων, των σχολικών ομάδων και των μεμονωμένων αθλητών.  Όντας ευτυχείς που ο Αθλητισμός ανθεί στο Ρέθυμνο, αναζητούμε συνεχώς τρόπους και πόρους για να εμπλουτίσουμε τις υποδομές.
Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η κατασκευή ενός σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Περιβόλια, η οποία είναι σε εξέλιξη και, παρά τις καθυστερήσεις, για τις οποίες δεν ευθύνεται ο Δήμος, σε λίγες ημέρες οι εργασίες θα συνεχιστούν κι ελπίζουμε του χρόνου,  η πόλη μας, να διαθέτει μία ακόμη σύγχρονη αθλητική υποδομή. Μάλιστα, βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να διατεθεί  το Γυμναστήριο των Περιβολίων στο μαζικό αθλητισμό και όχι στους «μεγάλους»  Συλλόγους που αναφέρει ο κ. Μπενάκης των οποίων την αξία , ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε. Είναι αυτοί οι Σύλλογοι που προβάλλουν σταθερά, σε πανελλήνιο επίπεδο, τη δυναμική του Ρεθύμνου στον Αθλητισμό και, είναι αυτοί που μαζί με τα σχολεία, καλλιεργούν θετικά πρότυπα στα παιδιά μας και τους νεαρούς αθλητές μας.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τους παραχωρούμε το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Μελίνα Μερκούρη. Στο  εν λόγω Γυμναστήριο δεν αρνήθηκε ποτέ κανείς σε κανένα να αθληθεί. Λειτουργεί σε καθημερινή βάση,  από τις 8 το πρωί έως τις 12.30  τα μεσάνυχτα, με προσωπικό του Δήμου και φιλοξενεί, καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πλήθος αθλητικών και άλλων συναντήσεων όπως: πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ, σχολικά πρωταθλήματα, αγώνες καράτε - tae kwon do, τελετές ορκωμοσίας φοιτητών του Π.Κ, συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, κοινωνικές και πολιτικές συγκεντρώσεις, επισκέψεις σχολείων άλλων πόλεων στο πλαίσιο εκδρομών, κλπ.
Όλες αυτές οι δράσεις σαφώς συρρικνώνουν το χρόνο που το Γυμναστήριο είναι ελεύθερο για προπόνηση. Προκειμένου λοιπόν να συντονιστούν τα αθλητικά Σωματεία και να έχουν πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές, το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου μας οργανώνει συνάντηση κάθε τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, στην οποία προσκαλούνται εγγράφως όλοι οι εκπρόσωποι, Πρόεδροι – Προπονητές και Έφοροι-  των ομάδων και συναποφασίζουν για τη διανομή των προπονητικών ωρών. 
Τις ελεύθερες ώρες που μένουν διαθέσιμες, το «Μελίνα Μερκούρη» είναι ανοικτό σε όλους όσοι, κατόπιν τηλεφωνικής η επικοινωνίας με τους αρμόδιους υπαλλήλους, επιθυμούν να αθληθούν στους χώρους του. Aυτή την πρακτική άλλωστε τη γνωρίζει ο επιστολογράφος της διαμαρτυρίας και την έχει υιοθετήσει αρκετές φορές για την προπόνηση των μαθητών του. 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Δημήτρης Λαχνιδάκης
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού


Rethimno.gr - Το Ρέθυμνο e-λεκτρονικά!