Print
Αποστολέας:

 
Παρουσίαση βιβλίου


Ένα πολύ επίκαιρο βιβλίο για τις ταραγμένες εποχές που ζούμε αποτελεί το νέο  βιβλίο του Γιάννη Μήτσιου, “ Το στοίχημα της Αναγέννησης. Το διεθνές περιβάλλον, η Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας ”, από τις εκδόσεις Μελπομένη Διώτη. Μέσα από τις σελίδες του ο συγγραφέας επιδιώκει να απαντήσει, με απλό και κατανοητό τρόπο, σε καθημερινά ερωτήματα όλων μας για τις  πολιτικές εξελίξεις, τις διεθνείς σχέσεις, τα εθνικά μας θέματα, την παγκοσμιοποίηση, την οικονομία, γεωπολιτικά ζητήματα αλλά και το ρόλο των θρησκειών στις διεθνείς εξελίξεις. Ο συγγραφέας με γλώσσα απλή μας ταξιδεύει στο δαιδαλώδη κόσμο των διεθνών σχέσεων με μια καθαρή και ελληνική ματιά στα γεγονότα. Η έκδοση περιλαμβάνει  άρθρα και αναλύσεις που καλύπτουν την τελευταία δεκαετία. Ιδιαίτερα για την παρούσα κατάσταση,  ο Γιάννης Μήτσιος, αναλύει την Ελλάδα του σήμερα, τους οικονομικούς δείκτες, την εσωτερική κατάσταση της κοινωνίας, φωτίζει τις αιτίες που φτάσαμε έως εδώ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα και ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί το μνημόνιο περιγράφοντας τα παραδείγματα της Ισλανδίας και Ουγγαρίας.
Ο Γιάννης Μήτσιος προτείνει ότι  απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση είναι η ανάληψη των ηνίων και του μέλλοντος της χώρας από ανθρώπους που θα ενώσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και του έθνους, που θα πρέπει να συνοδευτεί από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης ικανού να σώσει τη χώρα που θα περιλαμβάνει: α) ηγεσία και όραμα β) ισχυρές διεθνείς συμμαχίες σ’ έναν πολυπολικό κόσμο και ενίσχυση της γεωπολιτικής και γεωοικονομική μας ισχύος γ) εσωτερικές πολιτικές αλλαγές-νέο Σύνταγμα δ) οικονομική ανασυγκρότηση-εθνική στρατηγική ανάπτυξης και ε)επιθετική διεθνή πολιτική δημοσίων σχέσεων και προβολής της χώρας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΤΣΙΟΥ
 πολιτικού επιστήμονα- διεθνολόγου

Ο Γιάννης Μήτσιος, γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Σπούδασε δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα (Πάντειο και Αμερικάνικο Κολλέγιο) και κατέχει Μεταπτυχιακό  (Master) από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική. Είναι επίσης διπλωματούχος της Ευρωαμερικανικής πολιτικής Ακαδημίας του Μπρέγκενζ της Αυστρίας και του γαλλικού κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών ( C.D.E.S).

Εργάζεται ως στέλεχος Εταιρικής Επικοινωνίας. Εργάστηκε επίσης, ως στέλεχος στην οργανωτική επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα στις εκδόσεις και την επικοινωνία.
Είναι συγγραφέας μεταξύ άλλων και των βιβλίων «Γρεβενά Κείμενα Ευθύνης» και «Ελληνικοί και Διεθνείς Προβληματισμοί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης» ενώ άρθρα του δημοσιεύονται κατά καιρούς στον αθηναϊκό, περιφερειακό και ομογενειακό τύπο και στο διαδίκτυο.  ʽΕχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχοντας  επισκεφθεί πάνω από είκοσι πέντε χώρες.
Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής, «Ο Μέγας Αλέξανδρος», μέλος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και έχει βραβευθεί από το Δήμο Γρεβενών, τη Μητρόπολη Γρεβενών, το Δήμο Ανδρίτσαινας, το Δήμο Καστοριάς και από διάφορους Συλλόγους  για το κοινωνικό και συγγραφικό του έργο.
Είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιό.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση

 


Rethimno.gr - Το Ρέθυμνο e-λεκτρονικά!