Aθλητικές εγκατάσεις παραλίας


Κατηγορία: Αθλητισμός

Αποστολέας:

Μπενάκης Ανδρέας

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθλητικές εγκαταστάσεις παραλίας = ώρα μηδέν

Το 2008 υποδεχτήκαμε με πολύ χαρά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας στην κεντρική παραλία της πόλης, από το Ενετικό λιμάνι έως τον Άγνωστο Στρατιώτη. Αυτές περιλάμβαναν : δύο γήπεδα beach Volley, δύο γήπεδα beach Tennis, δύο γήπεδα beach Korfball, δύο γήπεδα beach soccer και εγκατάσταση για Σκάκι, σε μία μελέτη που εθελοντικά εκπόνησε ο μηχανικός Νίκος Σταγάκις, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του αυτή από τον Δήμο μας.

Σήμερα  μόλις 6 χρόνια μετά τα εγκαίνια τους , Ιούλιος 2014*,  καμία εγκατάσταση δεν είναι εγκατεστημένη. Το τοπίο άδειο από παιδιά και κόσμο να παίζουν, αθλητικές δραστηριότητες ανύπαρκτες, και η ωραία παραλία μας κοινωνικά ανεκμετάλλευτη. Το μόνο που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες είναι η εγκατάσταση του Σκάκι στην είσοδο του Ενετικού λιμανιού μας.

Γιατί;  Τι περιμένει ο Δήμος μας; Γιατί οι συμπολίτες μας δεν εκφράζουν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους, που ένα κοινωνικό αθλητικό έργο διάρκεια μόλις 6 ετών έσβησε και δεν στηρίχθηκε από τον Δήμο μας;;

Αν κάνουμε μια γρήγορη αναδρομή των 6 αυτών ετών λειτουργία τους, θα θυμηθούμε ότι σε αυτές έγιναν πολλές σημαντικές αθλητικές δράσεις, όπως διεθνή τουρνουά  beach Volley,  διενθή τουρνουά beach soccer, τουρνουά Πανελλήνια και περιφερειακά beach Volley, επίδειξη του νέου αθλήματος beach Tennis και beach Korfball,  Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα beach Volley, προετοιμασία εθνικών ομάδων beach volley,  τουρνουά beach volley, beach soccer και Σκάκι στα πλαίσια του μαζικού αθλητισμού, προγράμματα του Δήμου μας και των συλλόγων Ο.Κ.Α ΑΡΚΑΔΙ και Ο.ΠΕ.Ρ κ.ά.

Επίσης ο χώρος αυτός έχει χρησιμοποιηθεί, αρκετές φορές, από μετανάστες κυρίως ασιατικών χωρών, οι οποίοι διαμορφώνοντας αυτοσχέδια την παραλία, εξασκούνταν στο άθλημα του κρίκετ. Ένα μη διαδεδομένο άθλημα στην Ελλάδα, το οποίο θα μπορούσε η τοπική κοινωνία να το γνωρίσει και να το υιοθετήσει, δίνοντας άλλη μια ωραία κινητική δεξιότητα ως επιλογή στα παιδιά και στους πολίτες αυτής της πόλης.

Σήμερα τα παιδιά, οι αθλητές, τα τουρνουά, οι αγώνες που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν είναι αδύνατο να γίνουν και καλούνται για μια άλλη φορά, παιδιά προπονητές, πολίτες της πόλης, να ψάχνουν ΄΄φιλέδες΄΄  στην παραλία, ελεύθερα τμήματα της αμμουδιάς, για να εξασκηθούν με τον φόβο ,πάντα, του προστίμου χρήσης του χώρου.

Ο εξοπλισμός υπάρχει στις αποθήκες του Δήμου, γιατί δεν τοποθετείται στους οριοθετημένους χώρους;  Γιατί δεν βελτιώνονται οι εγκαταστάσεις μετά από έξι χρόνια εμπειρίας;
Θα πρέπει να φτιαχτούν έτσι οι υποδομές ώστε οι εγκαταστάσεις να πάρουν μια  μόνιμη μορφή για να είναι δυνατή η χρήση τους καθόλη την διάρκεια του έτους.

Σ΄αυτό το σημείο, θα τονίσω άλλη μια φορά, την άποψη μου για την έλλειψη αθλητικής πολιτικής στο Δήμο μας, που θα δίνει πρώτη τον σκοπό, τον σχεδιασμό, την υποδομή για τι αθλητισμό θέλει, με στόχο, όλοι οι πολίτες αυτής της πόλης και οι επισκέπτες της να μπορούν να γευτούν τα οφέλη της άσκηση και φυσικά οι εγκαταστάσεις να αποτελέσουν ένα σημείο αναφοράς και για αθλητικό τουρισμό.

 

Ρέθυμνο 8-7-2014
Ανδρέας Ι. Μπενάκης
εκπ/κός Φυσικής Αγωγής

* Για να μην φανεί ότι είμαι άδικος, θα τονίσω την έναρξη στις 7 Ιουλίου 2014 ενός τουρνουά beach soccer που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην παραλία μας. Ως δια μαγείας βγήκε ο εξοπλισμός από τις αποθήκες και σε τέσσερεις ημέρες είχε φτιαχτεί η εγκατάσταση. Και το ερώτημα είναι: δεν θα μπορούσε αυτό να είχε γίνει από το Πάσχα;

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ποιά είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα για το καλοκαίρι?
Θαλάσσια σπορ
Beach Volley
Ποδήλατο
Κολύμπι
Ποδόσφαιρο 5χ5
Τρέξιμο
¶λλη

Δείτε αποτελέσματα

Τελικές Βαθμολογίες Κατηγοριών Ποδοδσφαίρου 2006-2007


Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: