ΔΤ για την υπογραφή σύμβασης ποδηλατικού δικτύου


Κατηγορία: Αθλητισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνης και του Ο.Α.Κ. η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ποδηλατικές Διαδρομές Δήμου Ρεθύμνης», το οποίο ως γνωστόν θα χρηματοδοτηθεί  από το Πρόγραμμα Leader.
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση εκ μέρους του Δήμου ενώ για λογαριασμό του Ο.ΑΚ., που είναι ο επίσημος φορέας διαχείρισης του Προγράμματος  Leader στη Δυτική Κρήτη, υπέγραψε η κα Δέσποινα Αρχοντάκη. Ο Προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου είναι  250.000€ και οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις έχουν προθεσμία εκτέλεσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο συνιστά προϊόν ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε ο  Δήμος μας, για δημιουργία ποδηλατικού δικτύου, το οποίο θα εκτείνεται σε όλο το μήκος του Δήμου, με σκοπό την ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Το δίκτυο αυτό καλύπτει όλη την ενδοχώρα καθώς και την αναγκαία επικοινωνία της με τις παραλιακές περιοχές. Ο βασικός κορμός του δικτύου είναι διαδρομής περίπου 70 χιλιομέτρων, παράλληλης του ορειβατικού μονοπατιού Ε4, από την Αργυρούπολη μέχρι την αρχαία Ελεύθερνα.
Προβλέπεται η κατασκευή:  

  • Σημείων ασφαλούς στάθμευσης ποδηλάτων
  • Σημείων στάσης/ανάπαυσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό (ποδηλατοστάσιο, κιόσκι, ηλιακό φωτιστικό, καθιστικά, τραπεζόπαγκους κάδο απορριμμάτων κλπ)
  • Ανάρτηση πληροφοριακών  χαρτών με το πλήρες δίκτυο, τη θέση του ποδηλάτη και τα γύρω φυσικά και πολιτιστικά αξιοθέατα (αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί, φυσικά τοπία) σε όλα τα σημεία θέασης, στα σημεία στάθμευσης και στις διακλαδώσεις του δικτύου. 
  • Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, πινακίδων κατεύθυνσης καθώς και προειδοποιητικών για την παρουσία ποδηλατών.
  • Προβολή του ποδηλατικού δικτύου μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, ενημερωτικών συναντήσεων – ημερίδων και μέσω του διαδικτύου.

     Εκτιμάται ότι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος μας θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη σε επίπεδο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, συνδυαστικά με όλες τις υφιστάμενες δράσεις και έργα που εκτελούνται προς αυτή την κατεύθυνση .                                                                                          
                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα

Σχολιάστε:
Θέσεις & Απόψεις
Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ποιά είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα για το καλοκαίρι?
Θαλάσσια σπορ
Beach Volley
Ποδήλατο
Κολύμπι
Ποδόσφαιρο 5χ5
Τρέξιμο
¶λλη

Δείτε αποτελέσματα

Τελικές Βαθμολογίες Κατηγοριών Ποδοδσφαίρου 2006-2007


Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: